
Perfekt cremet røræg – opskrift på klassiske scrambled eggs.
Røræg eller scrambled eggs – kært barn har mange navne, og denne opskrift er mit bud på den perfekt cremede og luftige version, der smelter på tungen.
Det er en opskrift med få ingredienser, der alligevel leverer maks smag og tekstur – og som er lige til at lave, uanset om det er til morgenmad, brunch eller som et hurtigt måltid i løbet af dagen.
Hemmeligheden bag de perfekte scrambled eggs er lav varme og god tålmodighed. Når du tilbereder røræg langsomt, får du en silkeblød og cremet konsistens, hvor æggene ikke bliver tørre eller grynede. Det kræver faktisk ikke meget andet end æg, mælk eller fløde, smør og lidt salt – og så den rette teknik.
Uanset om du kalder det scrambled eggs eller røræg – så er denne opskrift et must i dit morgenmadskøkken.
Røræg med fløde eller mælk
Jeg har altid lavet røræg med piskefløde herhjemme, men de seneste mange gange, har jeg faktisk brugt mælk – og det er drøn lækkert.
Så om du bruger fløde eller (sød)mælk til din scrambled egnes, det er op til dig. Flødes giver naturligvis noget mere fedme til din røræg, men mælken gør det også rigtig godt.

Perfekt cremet og luftig røræg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
store økologiske æg
- 1 dl fløde eller sødmælk
- 25 g
smør til stegning
- Salt og evt. en smule hvid peber
- Purløg, karse eller mikrogrønt til toppen
- Friskkværnet peber til toppen
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen med mælk (eller flødee), salt og hvid peber.
- Smelt smørret på en pande ved lav varme og tilsæt æggemassen.
- Lad massen sætte sig en smule før du med en spartel skubber massen ind mod midten så den nærmest laver store flager/strimler i æggemassen, - fortsat ved lav varme. Vend det forsigtigt rundt.Undlade at røre for meget i den, så bliver rørægget mere smattet og grødet, - fremfor luftig og lækker.
- Fortsæt til æggemassen er godt tilberedt med stadig fugtig, - og sluk derefter for panden.Foretrækker du din røræg mere tilberedt, så giver du den naturligvis til den har den konsistens som du foretrækker.
- Hæld dine scrsambled eggs/røræg i en skål, top med lidt grønt og et godt kværn sort peber.
Noter

Jeg lager min daglige frokost-eggerøre (på norsk) kun med 2 egg og en klype flaksalt, i en panne med litt smør. Når den nærmer seg ferdig tilsetter jeg en terning kaldt smør som får smelte inn.
Hej Grethe
Ej hvor lyder det lækkert, det vil jeg prøve en gang 🙂
Kh Dianna
Røræg skal laves ved 135* og 4 æg og en dl fløde. Så er de cremet. Men har du interesse i temparatur styret madlavning, så se på Ztove.com. Kontakt Thomas sig du talte med jens og jeg lover en interessant løsning og ikke mindst pris.