Opskrift på den beste røræg, - cremet og luftig scrambled eggs.
Ret Frokost, Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord morgenmad med æg, Røræg, Scrambled eggs
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
8
store økologiske æg
1dlfløde eller sødmælk
25g
smør til stegning
Salt og evt. en smule hvid peber
Purløg, karse eller mikrogrønt til toppen
Friskkværnet peber til toppen
Sådan gør du
Pisk æggene godt sammen med mælk (eller flødee), salt og hvid peber.
Smelt smørret på en pande ved lav varme og tilsæt æggemassen.
Lad massen sætte sig en smule før du med en spartel skubber massen ind mod midten så den nærmest laver store flager/strimler i æggemassen, - fortsat ved lav varme. Vend det forsigtigt rundt.Undlade at røre for meget i den, så bliver rørægget mere smattet og grødet, - fremfor luftig og lækker.
Fortsæt til æggemassen er godt tilberedt med stadig fugtig, - og sluk derefter for panden.Foretrækker du din røræg mere tilberedt, så giver du den naturligvis til den har den konsistens som du foretrækker.
Hæld dine scrsambled eggs/røræg i en skål, top med lidt grønt og et godt kværn sort peber.
Video
Noter
Vi kan godt lide at vores røræg er ret fugtig, ønsker man den mere tilberedt lader man den bare stå det længere.