Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær
Opskrift på klassisk pavlova med jordbærflødeskum og friske bær.
Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert

Sprød og sej marengsbund toppet med jordbærflødeskum og masser af friske bær, – en rigtig sommerdessert.
Pavlova smager ualmindelig godt, – sprød, frisk og simpelthen bare af sol og sommer.
Top den med sæsonens friske bær eller frugt i mundrette bider, – kiwi, fersken og abrikoser vil også gøre sig formidabelt på toppen af denne skønhed.
Pavlova tager som sådan ikke lang tid at lave, det er den lange tørre tid der er tidsrøveren ved denne dessert. Men lad mig bare understrege, – ventetiden er det hele værd 🙂

Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær

Opskrift på klassisk pavlova med jordbærflødeskum og friske bær.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Dessert
Samlet tid: 5 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Marengsbund

  • 4

    æggehvider, ca. 140 g

  • 200 g

    sukker, helst hvid sukker

  • 2 tsk

    majsstivelse

  • 2 tsk

    eddike

  • Et nip salt

Jordbærflødeskum

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 200 g

    friske jordbær

  • 2 spsk

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

Topping

  • Friske blandede bær eller frugter i mindre stykker

  • Mynte eller citronmelisse

Evt. krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g

    vand

  • 50 g

    sukker

  • 50 g

    hvid chokolade, finthakket

Sådan gør du

Marengsbund

  • Pisk æggehviderne sammen med et nip salt til de danner små skummende bobler. Det gøres nemmest på en røremaskine, for marengsen skal piskes længe ved svag hastighed fra nu af, - det tager gerne 12-15 min. på en røremaskine. Men det kan sagtens lade sig gøre med en håndmixer også, - det kræver bare lidt tålmodighed.
  • Tilsæt sukkeret, kun lidt ad gangen, mens hviderne piskes videre ved svag hastighed.
  • Når alt sukkeret er tilsat skal marengsen piskes videre, fortsat ved helt svag hastighed til ALT sukkeret er opløst, og til din marengs er glat, luftig og danner flotte toppe. Dette er meget vigtigt for en vellykket pavlova. Gnid lidt marengs mellem fingrene, - du må ikke kunne mærke nogle sukkerkorn.
  • Tilsæt nu vaniljesukker, eddike og majsstivelse og piske igen, ved lav hastighed, til det er blandet godt ind i marengsen.
  • Tegn en cirkel på et stykke bagepapir på ca. 20-22 cm i diameter, og vend gerne bagepapiret så tegne siden vender nedad, så du ikke risikerer den smitter af på marengsen.
  • Placer 4 små klatter marengs i hvert hjørne af bagepladen og læg bagepapiret over, - så slipper du for det skøjter rundt når marengsen skal formes.
  • Fordel marengsen inden for cirklen i bløde bevægelser, - brug gerne en spiseske eller lignende til at mase marengsen ud i den rigtige størrelse.
  • Brug bagsiden af skeen til at skubbe siderne op, så du danner en forhøjning hele vejen rundt på marengsbunden. Forestil dig at midten skal fungere som en skål med tyk bund, - den skal gerne have en dybde på ca. 3 cm., - så er der plads til masser af flødeskum og friske bær.
  • Bag pavlovaen i 5 min. i en forvarmet ovn ved 140 grader, varmluft.
  • Skru derefter ned til 120 grader, varmluft, og bag den videre i ca. 1 ½ time. Hold øje undervej, - ovne varmer forskelligt, og oplever du at din pavlova begynder at tage farve, kan du skrue lidt ned for varmen. Ca. 100-110 grader og give marengsbunden ca. 20 min. længere. Husk at du ikke på noget tidspunkt må åbne ovnen hverken under bagning eller mens den køler ned.
  • Efter 1 ½ time slukkes ovnen og marengsbunden skal nu stå og køle helt af inden i ovnen, uden den åbnes, - det tager ca. 2 ½ - 3 timer. Lad den gerne stå længere hvis tiden er til det.

Krystalliseret hvid chokolade

  • Kog vand og sukker op i en lille gryde til det rammer ca. 135 grader.
  • Sluk for blusset og hæld den hakkede chokolade ned i massen mens der piskes med en håndmixer, - hurtigt vil chokoladen samle sig i små “krystaller”.
  • Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Opbevar chokoladen i en lufttæt beholder til kagen skal pyntes.

Jordbærflødeskum

  • Skyl jordbærrene grundigt, skær toppene af og læg dem til tørre på et viskestykke.
  • Når jordbærrene er tørre, moses de med en gaffel, eller skæres i bittesmå tern. Afgiver de meget væde skal dette kasseres.
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend jordbærstykkerne heri sammen med vaniljesukker og flormelis. Er der behov kan der tilsættes lidt ekstra flormelis.

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær

  • Fjern forsigtigt marengsbunden fra bagepapiret, - eller klip blot bagepapiret til under kagen.
  • Top marengsbunden med flødeskum og pynt med sæsonens friske bær eller frugt i mindre stykker, mynte eller citronmelisse, og evt. et drys krystalliseret hvid chokolade.
Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert
Pavlova med jordbærflødeskum og bær – Opskrift på sommerdessert
Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert
Pavlova med jordbærflødeskum og bær – Opskrift på sommerdessert
Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert
Pavlova med jordbærflødeskum og bær – Opskrift på sommerdessert

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*