Pavlova med jordbærflødeskum og bær - Opskrift på sommerdessert

Pavlova med flødeskum og friske bær

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær
Opskrift på klassisk pavlova med jordbærflødeskum og friske bær.
Pavlova med flødeskum

Pavlova med flødeskum, – sprød og sej marengsbund toppet med jordbærflødeskum og masser af friske bær. En oplagt sommerdessert, – men mindst ligeså god på årets koldere årstider.
Pavlova smager ualmindelig godt, – sprød, sej og cremet. Og med sine frisk bær smager den simplethen af sol og sommer.
Pavlova er super nem at lave, og tager som sådan heller ikke lang tid at lave. Det er den lange tørre tid der er tidsrøveren ved denne dessert. Men lad mig bare understrege, – pavlova med flødeskum er hele ventetiden værd 🙂

Pavlova med flødeskum
Pavlova toppes med flødeskum og sæsonens friske bær – eller frugt skåret i mundrette bider. Pavlova kan nemlig også sagtens toppes med f.eks. kiwi, fersken og abrikoser, – vindruer, kiwibær eller lignende. Det er egentlig kun din fantasi og sæsonens udbud der afgører din hopping.

Pavlova med flødeskum

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær

Opskrift på klassisk pavlova med jordbærflødeskum og friske bær.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.96 fra 21 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Dessert
Samlet tid: 5 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Marengsbund

  • 4

    æggehvider, ca. 140 g

  • 200 g

    sukker, helst hvid sukker

  • 2 tsk

    majsstivelse

  • 2 tsk

    eddike

  • Et nip salt

Jordbærflødeskum

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 200 g

    friske jordbær

  • 2 spsk

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

Topping

  • Friske blandede bær eller frugter i mindre stykker

  • Mynte eller citronmelisse

Evt. krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g

    vand

  • 50 g

    sukker

  • 50 g

    hvid chokolade, finthakket

Sådan gør du

Marengsbund

  • Pisk æggehviderne sammen med et nip salt til de danner små skummende bobler. Det gøres nemmest på en røremaskine, for marengsen skal piskes længe ved svag hastighed fra nu af, - det tager gerne 12-15 min. på en røremaskine. Men det kan sagtens lade sig gøre med en håndmixer også, - det kræver bare lidt tålmodighed.
  • Tilsæt sukkeret, kun lidt ad gangen, mens hviderne piskes videre ved svag hastighed.
  • Når alt sukkeret er tilsat skal marengsen piskes videre, fortsat ved helt svag hastighed til ALT sukkeret er opløst, og til din marengs er glat, luftig og danner flotte toppe. Dette er meget vigtigt for en vellykket pavlova. Gnid lidt marengs mellem fingrene, - du må ikke kunne mærke nogle sukkerkorn.
  • Tilsæt nu vaniljesukker, eddike og majsstivelse og piske igen, ved lav hastighed, til det er blandet godt ind i marengsen.
  • Tegn en cirkel på et stykke bagepapir på ca. 20-22 cm i diameter, og vend gerne bagepapiret så tegne siden vender nedad, så du ikke risikerer den smitter af på marengsen.
  • Placer 4 små klatter marengs i hvert hjørne af bagepladen og læg bagepapiret over, - så slipper du for det skøjter rundt når marengsen skal formes.
  • Fordel marengsen inden for cirklen i bløde bevægelser, - brug gerne en spiseske eller lignende til at mase marengsen ud i den rigtige størrelse.
  • Brug bagsiden af skeen til at skubbe siderne op, så du danner en forhøjning hele vejen rundt på marengsbunden. Forestil dig at midten skal fungere som en skål med tyk bund, - den skal gerne have en dybde på ca. 3 cm., - så er der plads til masser af flødeskum og friske bær.
  • Bag pavlovaen i 5 min. i en forvarmet ovn ved 140 grader, varmluft.
  • Skru derefter ned til 120 grader, varmluft, og bag den videre i ca. 1 ½ time. Hold øje undervej, - ovne varmer forskelligt, og oplever du at din pavlova begynder at tage farve, kan du skrue lidt ned for varmen. Ca. 100-110 grader og give marengsbunden ca. 20 min. længere. Husk at du ikke på noget tidspunkt må åbne ovnen hverken under bagning eller mens den køler ned.
  • Efter 1 ½ time slukkes ovnen og marengsbunden skal nu stå og køle helt af inden i ovnen, uden den åbnes, - det tager ca. 2 ½ - 3 timer. Lad den gerne stå længere hvis tiden er til det.

Krystalliseret hvid chokolade

  • Kog vand og sukker op i en lille gryde til det rammer ca. 135 grader.
  • Sluk for blusset og hæld den hakkede chokolade ned i massen mens der piskes med en håndmixer, - hurtigt vil chokoladen samle sig i små “krystaller”.
  • Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Opbevar chokoladen i en lufttæt beholder til kagen skal pyntes.

Jordbærflødeskum

  • Skyl jordbærrene grundigt, skær toppene af og læg dem til tørre på et viskestykke.
  • Når jordbærrene er tørre, moses de med en gaffel, eller skæres i bittesmå tern. Afgiver de meget væde skal dette kasseres.
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend jordbærstykkerne heri sammen med vaniljesukker og flormelis. Er der behov kan der tilsættes lidt ekstra flormelis.

Pavlova med jordbærflødeskum og friske bær

  • Fjern forsigtigt marengsbunden fra bagepapiret, - eller klip blot bagepapiret til under kagen.
  • Top marengsbunden med flødeskum og pynt med sæsonens friske bær eller frugt i mindre stykker, mynte eller citronmelisse, og evt. et drys krystalliseret hvid chokolade.
Pavlova med flødeskum
Pavlova med flødeskum

Kommentarer

  1. Karen Farsund

    Hvor mange dage før, kan man lave merengsen?

    • Hej Karen

      Jeg vil egentlig ikke anbefale at lave den mere end dagen i forvejen, – og så lade den køle af i ovnen natten over.
      Marengsen skal være sprød udenpå og klæg indeni, – og lader du den stå flere dage, så vil det ydre blive blødere.

      Kh Dianna

  2. Karina

    Hej Dianna
    Kan bunden laves dagen før den skal serveres og hvordan skal den opbevares?
    Mvh Karina

    • Hej Karina

      Det kan den sagtens, – og faktisk skal bunden jo køle 100% af i ovnen, INDEN ovnen åbnes. Så hvis ikke du skal bruge ovnen til andet, så ville jeg blot lade bunden stå deri natten over

      Kh Dianna

  3. Hvor lang tid kan kagen stå efter den er lagt sammen, uden at den bliver træls? Nogle timer eller er det no go?

    • Hej Tina

      Altså er der rester kan du sagtens smide den på køl, – dog vil marengsen blive blive blød der hvor der er flødeskum og bær, men den smager dejligt.
      Personligt ville jeg toppe den kort inden servering, og altså ikke lade den stå med fyldet på i flere timer:)

      Kh Dianna

  4. Cherina Holm

    Hejsa
    Kan jeg erstatte majsstivelsen med noget andet? Jeg er allergisk overfor majs.

    Dbh
    Cherina

    • Hej Cherina
      Uha, jeg har desværre ikke prøvet at lave den med andet end majsstivelse, så det tør jeg simpelthen ikke gætte på.

      Kh Dianna

  5. Tine Lund Johansen

    Lækker opskrift. Kan man erstatte flødeskum med noget andet?
    Har flere i familien der ikke er glade for flødeskum.
    Vh Tine

  6. Louise

    Hej Dianna.
    Hvilken slags eddike bruger du til opskriften?☺️

  7. Hej Diana,
    Hvis man ville bage dem som fugleredder, hvor lang tid tror du så de skulle bage ?
    Mvh Stine

4.96 from 21 votes (21 ratings without comment)

Skriv et svar til Tina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)