Hæld dem i en skål med iskoldt vand, tilsæt eddike og lad dem trække i minimum 30 minutter, - gerne mere.
Dræn dem for væde, tør dem grundigt i et viskestykke, og vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie.
Stegte kartofler tilberedning i Airfryer
Opvarm din airfryer i 5 minutter ved 200 grader.Hæld kartoflerne i, og giv dem ca. 35 minutter, - rys en gang undervejs.Krydr med salt efter tilberedning.
Stegte kartofler tilberedt i ovn
Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, til de er sprøde og gyldne i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn. Vend dem et par gange undervejs.Krydr med salt efter tilberedning.
Bravas sauce
Varm olien i en lille gryde og steg løg og hvidløg af ved middel varme, til løgene er klare.
Tilsætkrydderierne og varm igennem et minuts tid, inden du tilsætter de hakkede tomater, sukker og vand. Lad saucen simre i 5 minutter ved godt høj varme, - rør jævnligt.
Tilsæt sherryeddiken, og smag til med salt og peber.
Blend saucen til den er helt glat, - og juster evt. konsistensen hvis der er behov for det. Saucen skal have en cremet konsistens.*Saucen kan laves på forhånd og stilles på køl. Lun den en smule inden den skal serveres, - det giver det bedste resultat.
Servering
Hæld de varme sprøde kartofler ud på en tallerken, - husk at krydre med salt.
Hæld saucen over, - tilsæt den mængde du ønsker og server evt. resten ved siden af.