Opskrift på nem og lækker pastasalat med rød pesto, friske tomater, rucola og mozzarella.
Når pastaen er kogt tager den under 5 minutter at bikse sammen, og den smager bare så godt.
Jeg bruger en rød pesto af soltørrede tomater, – jeg elsker smagen af soltørrede tomater, og det går rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser. Men brug den du foretrækker.
Pastasalat med rød pesto kan serveres som tilbehør til en klassisk grill, til en kyllin, laks, gris eller bøf, – den går faktisk rigtig fint med det meste.
Skulle der være rester er de altså perfekt til madpakken, – gerne med et stykke stegt kylling eller ristede kikærter på toppen.
Pastasalat med rød pesto, tomater og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g pasta (ukogt vægt)
- 200 g cherrytomater, halveret
- 70 g rucola (eller spinat)
- 150 g mini mozzarella kugler
- 30 g pinjekerner, gerne ristet på en tør pande
- 150 g rød pesto – gerne af soltørrede tomater
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som beskrevet på posten, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne i en sigte.
- Bland pasta og pesto, – og vend derefter tomater, rucola, mozzarella kugler og pinjekerner i salaten.*Gem evt. lidt pinjekerner til toppen.
- Hæld pastasalaten i en salatskål og top med friskkværnet peber.