Pift din middag op med denne lækre og mættende pastasalat, der er spækket med smag og næring.
Denne opskrift kombinerer bløde pastaer med proteinrige kikærter, som tilføjer både tekstur og en dejlig mæthedsfornemmelse. Frisk agurk, saftige tomater, skarpe rødløg og cremet salatost giver salaten en frisk og farverig dimension. Hvidløgsdressingen binder det hele sammen med sit cremede og aromatiske touch.
Denne pastasalat er utroligt alsidig. Den er perfekt som et lækkert tilbehør til grillmad, ovnstegt kylling eller laks, men kan også stå alene som en fyldig måltidssalat. Hvis du ønsker at tilføje et ekstra element til måltidet, så server et friskbagt brød til – det er ideelt for at opfange hver eneste dråbe af den lækre dressing.
Som bonus kan salaten forberedes i forvejen, hvilket gør den ideel til de dage, hvor tiden er knap.
Pastasalat med kikærter og hvidløgsdressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g pasta
- 175 g ærter, optøet
- 1/2 agurk, skåret i tern
- 1 lille rødløg, skåret i kvarte og strimler
- 150 g cherrytomater, halveret
- 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 150 g salatost i tern/feta
Cremet hvidløgsdressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1-2 feed hvidløg, revet eller presset
- 2-3 spsk purløg, finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som beskrevet på pakken, og skyl det derefter i koldt vand. Lad det dræne godt i en sigte.
- Bland imens ingredienserne til hvidløgsdressingen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld pasta, ærter, agurk, rødløg, kikærter og salatost i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen.
- Server straks, eller lad salaten trække på køl til den skal serveres.