Fettuccine med cremet parmesansauce, – en nem pasta med parmesan, hvidløg og fløde.
Ganske få ingredienser, masser af friskkværne peber, og simpelthen så lækker cremet.
Denne her pasta med parmesan kan stå på bordet på kun 15 minutter. Den er mild, blød og cremet, og virkelig nem at lave.
Parmesansaucen er lavet med kun hvidløg, smør, hvidvin, fløde og parmesan, – enkelt og godt.
Server den alene, til et stykke fisk eller kød til, med brød eller en frisk tomatsalat.
Pasta med parmesansauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g pasta
- 25 g smør
- 1 spsk olie
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dl tør hvidvin – eller bouillon*
- 2 1/2 dl piskefløde
- 140 g parmesan, fintrevet
- Friskkværnet peber og evt. salt
- Pastavand
- Evt. finthakket persille
Sådan gør du
- Smelt smør og olie i en gryde, og steg hvidløget i et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber.Hvidløget må ikke blive brunt.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind.*Bruges bouillon vil jeg anbefale at smage til med lidt citron til sidst.
- Tilsæt fløden, varm igennem, og rør parmesanen i saucen. Lad den simre imens pastaen tilberedes al dente i en anden gryde.
- Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i saucen.
- Juster konsistensen med pastavand, og smag til med friskkværnet peber, salt og evt. citronsaft.
- Drys med persille inden servering.