Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pasta med parmesansauce
Opskrift på cremet pasta med parmesan, hvidløg og fløde.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Italiensk
Nøgleord
Pasta
Samlet tid
15
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
400
g
pasta
25
g
smør
1
spsk
olie
3-4
fed
hvidløg
1
dl
tør hvidvin - eller bouillon*
2 1/2
dl
piskefløde
140
g
parmesan, fintrevet
Friskkværnet peber og evt. salt
Pastavand
Evt. finthakket persille
Sådan gør du
Smelt smør og olie i en gryde, og steg hvidløget i et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber.
Hvidløget må ikke blive brunt.
Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind.
*Bruges bouillon vil jeg anbefale at smage til med lidt citron til sidst.
Tilsæt fløden, varm igennem, og rør parmesanen i saucen.
Lad den simre imens pastaen tilberedes al dente i en anden gryde.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i saucen.
Juster konsistensen med pastavand, og smag til med friskkværnet peber, salt og evt. citronsaft.
Drys med persille inden servering.
Video