Super nem og lækker hverdagspasta med masser af smag forenet i en cremet paprikasauce.
Denne pastaret tager inden tid at lave når først peberfrugterne er grillede og pillede, – så står du alligevel og har gang i grillen, kan du med fordel grille peberfrugterne af dagen i forvejen.
Kan du ikke finde nogle gode krydrede pølser kan du sagtens bruge et godt stykke chorizo, – det masser også perfekt til retten.
Pasta med krydret pølse i paprikasauce
Opskrift på en lækker cremet pasta med krydrede pølser
Ingredienser
- 400 g pasta, gerne penne
- 4 gode krydrede pølser, vi brugte merguex med lammekød
- 4-5 peberfrugter, - helst kun røde og gule
- 2 løg, groft hakkede
- 4 fed hvidløg
- 40 g smør
- 1/4 l piskefløde
- 1 dl vand + 1/2 grøntsagsboullion terning
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 spsk citron
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk paprika
- 1/2 tsk røget paprika
- Salt og peber
- Olie
- Finthakket persille og revet parmesan til toppen
Fremgangsmåde
Befri peberfrugterne for kernehusene og skær dem ud i store stykker. Grill stykkerne på skindsiden, gerne over kul, det giver en skøn smag, - til de er godt sorte på skind siden. Placer stykkerne i et fad, dæk det med film og lad dem køle af inden skindet pilles af. Peberfrugterne kan også grilles hele på alle skindsider, og derefter skæres ud, - det er hvad man finder nemmest.
Skær enden af pølsen så du kan mase det ferske kød ud af pølserne, - det skal mases ud i små klumper.
Varm lidt olie i en gryde, og steg kødklumperne ved middelvarme i ca. 3-5 min. Læg dem til side på en tallerken.
Smelt smørret i samme gryde og steg løg og hvidløg af til løgene er klare.
Tilsæt peberfrugterne og krydr med papirka, røget paprika og chiliflager, - lad det stege med et par minutter.
Hæld piskefløden, vand og boullionterningen over og blend til saucen er jævn og cremet, - enten med en stavblender eller ved at hælde det hele i en blender. Vi bruger gerne vores Thermomix til at tilberede saucen i.
Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fintrevet parmesan og citronsaft, og varm saucen godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Kog pastaen som anvist på pakken. Hæld vandet fra og vend den straks i den cremede peberfrugtsauce.
Server retten toppet med finthakket persille og revet parmesan.
