Pasta med krydret pølse i paprikasauce - Opskrift på cremet pasta

Pasta med krydret pølse i paprikasauce

Super nem og lækker hverdagspasta med masser af smag forenet i en cremet paprikasauce.
Denne pastaret tager inden tid at lave når først peberfrugterne er grillede og pillede, – så står du alligevel og har gang i grillen, kan du med fordel grille peberfrugterne af dagen i forvejen.
Kan du ikke finde nogle gode krydrede pølser kan du sagtens bruge et godt stykke chorizo, – det masser også perfekt til retten.

Pasta med krydret pølse i paprikasauce

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min. + grill

Opskrift på en lækker cremet pasta med krydrede pølser

Ingredienser

  • 400 g pasta, gerne penne
  • 4 gode krydrede pølser, vi brugte merguex med lammekød
  • 4-5 peberfrugter, - helst kun røde og gule
  • 2 løg, groft hakkede
  • 4 fed hvidløg
  • 40 g smør
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 dl vand + 1/2 grøntsagsboullion terning
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 spsk citron
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • Salt og peber
  • Olie
  • Finthakket persille og revet parmesan til toppen

Fremgangsmåde

1

Befri peberfrugterne for kernehusene og skær dem ud i store stykker. Grill stykkerne på skindsiden, gerne over kul, det giver en skøn smag, - til de er godt sorte på skind siden. Placer stykkerne i et fad, dæk det med film og lad dem køle af inden skindet pilles af. Peberfrugterne kan også grilles hele på alle skindsider, og derefter skæres ud, - det er hvad man finder nemmest.

2

Skær enden af pølsen så du kan mase det ferske kød ud af pølserne, - det skal mases ud i små klumper.

3

Varm lidt olie i en gryde, og steg kødklumperne ved middelvarme i ca. 3-5 min. Læg dem til side på en tallerken.

4

Smelt smørret i samme gryde og steg løg og hvidløg af til løgene er klare.

5

Tilsæt peberfrugterne og krydr med papirka, røget paprika og chiliflager, - lad det stege med et par minutter.

6

Hæld piskefløden, vand og boullionterningen over og blend til saucen er jævn og cremet, - enten med en stavblender eller ved at hælde det hele i en blender. Vi bruger gerne vores Thermomix til at tilberede saucen i.

7

Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fintrevet parmesan og citronsaft, og varm saucen godt igennem.

8

Smag til med salt og peber.

9

Kog pastaen som anvist på pakken. Hæld vandet fra og vend den straks i den cremede peberfrugtsauce.

10

Server retten toppet med finthakket persille og revet parmesan.

Pasta med krydret pølse i paprikasauce - Opskrift på cremet pasta
Pasta med krydret pølse i paprikasauce – Nem og lækker hverdagspasta.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*