Super nem og lækker hverdagspasta med masser af smag forenet i en cremet paprikasauce.
Denne pastaret tager inden tid at lave når først peberfrugterne er grillede og pillede, – så står du alligevel og har gang i grillen, kan du med fordel grille peberfrugterne af dagen i forvejen.
Kan du ikke finde nogle gode krydrede pølser kan du sagtens bruge et godt stykke chorizo, – det masser også perfekt til retten.
Pasta med krydret pølse i paprikasauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
pasta, gerne penne
- 4
gode krydrede pølser, vi brugte merguex med lammekød
- 5 peberfrugter, - helst kun røde og gule
- 2
løg, groft hakkede
- 4 fed
hvidløg
- 40 g
smør
- 1/4 l
piskefløde
- 1 dl
vand + 1/2 grøntsagsboullion terning
- 50 g
parmesan, fintrevet
- 1 spsk
citron
- 1 tsk
chiliflager
- 2 tsk
paprika
- 1/2 tsk
røget paprika
-
Salt og peber
-
Olie
-
Finthakket persille og revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Befri peberfrugterne for kernehusene og skær dem ud i store stykker. Grill stykkerne på skindsiden, gerne over kul, det giver en skøn smag, - til de er godt sorte på skind siden. Placer stykkerne i et fad, dæk det med film og lad dem køle af inden skindet pilles af. Peberfrugterne kan også grilles hele på alle skindsider, og derefter skæres ud, - det er hvad man finder nemmest.
- Skær enden af pølsen så du kan mase det ferske kød ud af pølserne, - det skal mases ud i små klumper.
- Varm lidt olie i en gryde, og steg kødklumperne ved middelvarme i ca. 3-5 min. Læg dem til side på en tallerken.
- Smelt smørret i samme gryde og steg løg og hvidløg af til løgene er klare.
- Tilsæt peberfrugterne og krydr med papirka, røget paprika og chiliflager, - lad det stege med et par minutter.
- Hæld piskefløden, vand og boullionterningen over og blend til saucen er jævn og cremet, - enten med en stavblender eller ved at hælde det hele i en blender. Vi bruger gerne vores Thermomix til at tilberede saucen i.
- Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fintrevet parmesan og citronsaft, og varm saucen godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Hæld vandet fra og vend den straks i den cremede peberfrugtsauce.
- Server retten toppet med finthakket persille og revet parmesan.