Pasta med hvidløg og rucola - Opskrift på pasta aglio e olio

Pasta med hvidløg og rucola

Pasta med hvidløg og rucola
Opskrift på pasta aglio e olie med rucola.
Pasta med hvidløg og rucola - Opskrift på pasta aglio e olio

Klassisk pasta agio e olie med masser af frisk rucola, – drøn nem at lave og smager helt vidunderligt.
Pasta med olie, hvidløg og persille, – så enkelt og godt. Pasta agio e olie med rucola kan serveres alene, eller den kan serveres til et stykke stegt kylling, svinemørbrad, med skiver af bøf på toppen eller til et stykke stegt eller bagt fisk.
Jeg har bl.a. serveret den med pandesteg kylling, bagt laks og denne opskrift med grillet havtaskekøber.
Pastaretten kan laves på kun 15 minutter, og den smager altså som en autentisk bid af italien.
Skal den serveres til fisk kan jeg godt lige at presse lidt citron ud over, – f.eks. grillet citron hvis du alligevel har gang i grillen.

Pasta med hvidløg og rucola - Opskrift på pasta aglio e olio

Pasta med hvidløg og rucola

Opskrift på pasta aglio e olie med rucola.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Nem pasta, Pasta uden kød, Vegetar pasta
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 5-6 fed hvidløg, revet eller presset
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 dl god olivenolie
  • 1 dl pastavand
  • 1/2 tsk chiliflager
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en gryde op med godt saltet vand, og kog pastaen et minut mindre end beskrevet på pakken.
  • Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, og lad dem simre i olien mens pastaen koger.
    Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
  • Et par minutter inden pastaen er færdig kogt, hælder du også chilien på panden, og steger den med.
  • Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden. 
  • Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.
    Vend også rucolaen i.
  • Smag til med salt og peber, – og server den evt. toppet med lidt ekstra parmesan, frisk rucola og/eller finthakket persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)