Pasta med frisk tomatsauce - Opskrift på hurtig pasta med tomat

Pasta med frisk tomatsauce

Nem og lækker pasta med masser af friske tomater, hvidvin, hvidløg og basilikum, – enkelt og virkelig god.
Opskriften biksede jeg sammen undervejs, og den skuffer virkelig ikke, – så frisk og lækker. Det er lige før solen begynder at skinne 😉

Pasta med frisk tomatsauce

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på en virkelig lækker pasta med frisk tomatsauce

Ingredienser

  • 500 g friske cherry tomater, delt i både
  • 8 fed hvidløg, hakkede
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1/2 dl hvidvin
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • Salt og peber
  • 500 g pasta, efter eget ønske
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde

1

Varm olivenolien op i en stor gryde og svits de hakkede løg i et par minutter.

2

Tilsæt de hakkede hvidløg og lad dem svitse med ved middel varme et par minutter.

3

Tilsæt de hakkede cherrytomater og hvidvinen og lad retten simre i yderligere 10 min.

4

Kog pastaen 1-2 min kortere end al dente, - det er vigtigt der er bid i, da den skal vendes i tomatsaucen og koge videre i små 2 min. og serveres al dente.

5

Smag tomatsaucen til med salt og peber, et lille drys sukker og vend de friske basilikumsblade i.

6

Hæld vandet fra pastaen, vend pastaen i tomatsaucen og lad det simre sammen i et par minutter.

7

Server pastaen med et fint drys parmesan.

Pasta med frisk tomatsauce - Opskrift på hurtig pasta med tomat
Pasta med frisk tomatsauce – Opskrift på hurtig pasta med tomat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*