Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce

Pasta med bagte tomater

Pasta med bagte tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med bagte tomater, hvidløg og basilikum.
Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce

Nem og lækker pastaret, der kræver ganske få ingredienser og som smager fantastisk.
De bagte tomater er blendet til en fin pure som pastaen til sidste vendes i, sammen med en god håndfuld parmesan og lidt kogevand fra pastaen, – på den måde får du en lækker cremet sauce uden brug af fløde.
Retten er frisk, enkelt og lækker i smagen, – en ret hele familien kan være med på.

Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce

Pasta med bagte tomater

Opskrift på nem og lækker pasta med bagte tomater, hvidløg og basilikum.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    tomater

  • 1

    løg

  • 4 fed

    hvidløg

  • 1 håndfuld

    frisk basilikum

  • 1/2 tsk

    basilikum

  • 80 g

    parmesan, revet

  • 500 g

    pasta + 1 1/2-2 dl kogenvand herfra

  • Olie

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Halver tomaterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med skærefladen opad.
  • Halver løget, lad skrællen blive på, og læg det ligeledes på bagepladen, med skærefladen opad.
  • Skær enderne af hvidløgene og læg dem blandt tomaterne, - lad skrællen blive på, så ikke de bliver brændte under tilberedning
  • Fordel lidt olie ud over grøntsagerne, krydr med salt og peber og drys med tørret basilikum.
  • Bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 45 min.
  • Kog pastaen som beskrevet på pakken, så den er færdig når de 45 min. er gået, - husk at gemme et par deciliter kogevand.
  • Fjern skræller fra løg og hvidløg og hæld de bagte grøntsager i en blender, - tilsæt frisk basilikum og blend til en ensartet masse.
  • Hæld sauce og parmesan over den drænede pasta og vend det godt sammen, - juster konsistensen med kogevand så resultatet bliver lækkert cremet.
  • Smag til med salt og peber og server pastaen toppet med en smule friskrevet parmesan.
Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater – Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater – Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater – Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater - Pasta i frisk cremet tomatsauce
Pasta med bagte tomater – Pasta i frisk cremet tomatsauce

Kommentarer

  1. Hej
    Skal man bruge cherrytomater eller store tomater – eller har det ingen betydning? Tak for nogle gode opskrifter!
    Kh Maria.

    • Hej Maria

      Jeg foretrækker helt sikkert cherrytomater, – nogle lækre mørkerøde, solmodne nogle som har masser af smag.
      Da tomaterne udgør så stor en del af denne ret er det vigtigt de har masser af smag 🙂

      Dejligt du følger med, – tusind tak.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*