Opskrift på den lækreste vegetarisk pastaret med tomat og aubergine.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Aubergine pasta, Pasta med aubergine
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
2auberginer
1løg, finthakket
4fedhvidløg, skåret i tynde skiver
2spsktomatkoncentrat
2dshakkede tomater
4-500gpasta
1tskoregano
1tskbasilikum
50gparmesan, fintrevet
5stilkebasilikum, bladene heraf
Olie
Salt og friskkværnet peber
Pastavand
Derudover
Parmesan til toppen
Sådan gør du
Skær auberginerne i mellemstore tern, vend dem med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.Tip: Er tiden til det, kan du salte auberginerne inden de bages. Ved at salte dem og lade dem trække i ca. 30 minutter, hiver du en masse væske ud af dem - og de vil suge mindre olie. Efter saltning skal de skylles grundigt og duppes tørre inden de bages med olie og friskkværnet peber.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter - vend dem et par gange undervejs.Imens forberedes saucen.
Varm en sjat olie på en pande, og steg løg og hvidløg, til de er klare.
Tilsæt tomatkoncentrat og varme det igennem, og hæld derefter de hakkede tomater og krydderierne ved. Lad saucen simre imens auberginerne bages færdigt.Kog samtidig pastaen al dente, så det passer med at de kun mangler et par minutter, når auberginerne er færdige.
Vend auberginerne i saucen og tilsæt parmesan og frisk basilikum.
Vend samtidig pastaen i saucen, og juster konsistensen med pastavand.
Smag til med salt og friskkværnet peber, - og evt. en smule chiliflager.Server med ekstra parmesan på toppen.