Pasta alla Norcia - Opskrift på pasta med salsiccia, hvidvin og fløde

Pasta alla Norcina – Pasta med salsiccia, hvidvin og fløde

Pasta alla Norcia - Opskrift på pasta med salsiccia, hvidvin og fløde
Pasta alla Norcina - Pasta med salsiccia, hvidvin og fløde
Opskrift på pasta alla Norcina - ultra simpel pasta med salsiccia, hvidvin, parmesan og fløde.
Samlet tid: 20 minutter
5 fra 11 stemmer

Ultra simpel, cremet og lækker pastaret med den italienske pølse salsiccia, hvidvin, parmesan og fløde. Ganske få ingredienser, enkel og kraftig i smagen, – og simpelthen så cremet og vidunderlig.
Denne her lækre pastaret, pasta alla Norcia, stammer fra byen Norcia som ligger i Umbrien i Italien.
Pasta alle Norcina laves originalt med pecorino ost, – en slags parmesan der dog er mere kraftig i smagen. Personligt foretrækker jeg parmesan, – men ønsker du at bruge pecorino kan du naturligvis også det. Der vil jeg anbefale at starte med 50-60 gram, da den netop er mere kraftig, – og derefter justere efter smag.
Retten laves oftest med penne pasta, hvorfor den ofte også kaldes Penne alla Norcina. Og hvilken pasta type du anvender har faktisk også noget at sige, i forhold til hvordan saucen hænger sig om pastaen. Så brug gerne en pasta med lidt struktur, – og her er de rillede penne super gode.
Jeg bruger dem fra mærket Rummo, – deres pasta er fantastisk.

Pasta alla Norcia - Opskrift på pasta med salsiccia, hvidvin og fløde

Pasta alla Norcina – Pasta med salsiccia, hvidvin og fløde

Opskrift på pasta alla Norcina – ultra simpel pasta med salsiccia, hvidvin, parmesan og fløde.
5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 300 g salsiccia (er pakken på 400 gram er det også fint)
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 100 g parmesan, fintrevet – *læs intro omkring pecorino
  • Friskkværnet peber
  • Pastavand
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en stor gryde med godt saltet vand og kog pastaen al dente.
  • Varm samtidig en smule olie på en pande, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
  • Fjern tarmen fra pølserne, og mas kødet ud på panden.
    Steg det af ved godt høj varme til det begynder at brune, – rør i det undervejs.
  • Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind, og tilsæt derefter fløden, – krydr med peber.
    *Lad retten stå ved middel varme imens pastaen koger færdig.
  • Tag pastaen direkte fra kogevandet, og vend den sammen med saucen på panden.
  • Tilsæt parmesanen og rør det ind i retten, og juster konsistensen med pastavand.
  • Smag til med peber, – salt burdet ikke være nødvendigt, og lad retten stå et minuts tid ved helt svar varme og samle sig.
    *Stivelsen fra pastaen vil gøre at saucen sætter sig om pastaen, – så måske der skal tilsættes en smule mere pastavand inden servering.
  • Server den toppet med friskkværnet peber og evt. et drys parmesan.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Pasta alla Norcina
Pasta alla Norcia - Opskrift på pasta med salsiccia, hvidvin og fløde
Pasta alla Norcia – Opskrift på pasta med salsiccia, hvidvin og fløde

Kommentarer

  1. Sindssygt lækker og nem ret, vi er vilde med den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse