Ultra simpel, cremet og lækker pastaret med den italienske pølse salsiccia, hvidvin, parmesan og fløde. Ganske få ingredienser, enkel og kraftig i smagen, – og simpelthen så cremet og vidunderlig.
Denne her lækre pastaret, pasta alla Norcia, stammer fra byen Norcia som ligger i Umbrien i Italien.
Pasta alle Norcina laves originalt med pecorino ost, – en slags parmesan der dog er mere kraftig i smagen. Personligt foretrækker jeg parmesan, – men ønsker du at bruge pecorino kan du naturligvis også det. Der vil jeg anbefale at starte med 50-60 gram, da den netop er mere kraftig, – og derefter justere efter smag.
Retten laves oftest med penne pasta, hvorfor den ofte også kaldes Penne alla Norcina. Og hvilken pasta type du anvender har faktisk også noget at sige, i forhold til hvordan saucen hænger sig om pastaen. Så brug gerne en pasta med lidt struktur, – og her er de rillede penne super gode.
Jeg bruger dem fra mærket Rummo, – deres pasta er fantastisk.
Pasta alla Norcina – Pasta med salsiccia, hvidvin og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g salsiccia (er pakken på 400 gram er det også fint)
- 1 skalotteløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 dl hvidvin
- 100 g parmesan, fintrevet – *læs intro omkring pecorino
- Friskkværnet peber
- Pastavand
- Olie
Sådan gør du
- Varm en stor gryde med godt saltet vand og kog pastaen al dente.
- Varm samtidig en smule olie på en pande, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
- Fjern tarmen fra pølserne, og mas kødet ud på panden.Steg det af ved godt høj varme til det begynder at brune, – rør i det undervejs.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind, og tilsæt derefter fløden, – krydr med peber.*Lad retten stå ved middel varme imens pastaen koger færdig.
- Tag pastaen direkte fra kogevandet, og vend den sammen med saucen på panden.
- Tilsæt parmesanen og rør det ind i retten, og juster konsistensen med pastavand.
- Smag til med peber, – salt burdet ikke være nødvendigt, og lad retten stå et minuts tid ved helt svar varme og samle sig.*Stivelsen fra pastaen vil gøre at saucen sætter sig om pastaen, – så måske der skal tilsættes en smule mere pastavand inden servering.
- Server den toppet med friskkværnet peber og evt. et drys parmesan.
Sindssygt lækker og nem ret, vi er vilde med den
Hej Tina
Ej hvor fedt at høre, tak altså 🙂
Kh Dianna
Sikke en dejlig ret! Jeg serverede den med en håndfuld rucola på toppen, det var heller ikke dumt.
Hej Lise
Åh hvor dejligt at høre altså, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Dejlig ret – jeg havde åbenbart ikke hvidløg, så jeg brugte hvidløgsolie. Desuden var der trøffel i min salsiccia, hvilket bestemt ikke gjorde noget.
Hej Maja
Ej hvor gør det mig glad at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Nemt, lækkert og virkeligt velsmagende- vær 0bs på ikke at bruge for meget fløde:)
Hej Karl
Dejligt den smagte dig – tusind tak :
Dbh Dianna