Pasta alla Norcina - Pasta med salsiccia, hvidvin og fløde
Opskrift på pasta alla Norcina - ultra simpel pasta med salsiccia, hvidvin, parmesan og fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
300gsalsiccia (er pakken på 400 gram er det også fint)
1skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
2 1/2dlpiskefløde
1 1/2dlhvidvin
100gparmesan, fintrevet - *læs intro omkring pecorino
Friskkværnet peber
Pastavand
Olie
Sådan gør du
Varm en stor gryde med godt saltet vand og kog pastaen al dente.
Varm samtidig en smule olie på en pande, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
Fjern tarmen fra pølserne, og mas kødet ud på panden.Steg det af ved godt høj varme til det begynder at brune, - rør i det undervejs.
Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind, og tilsæt derefter fløden, - krydr med peber.*Lad retten stå ved middel varme imens pastaen koger færdig.
Tag pastaen direkte fra kogevandet, og vend den sammen med saucen på panden.
Tilsæt parmesanen og rør det ind i retten, og juster konsistensen med pastavand.
Smag til med peber, - salt burdet ikke være nødvendigt, og lad retten stå et minuts tid ved helt svar varme og samle sig.*Stivelsen fra pastaen vil gøre at saucen sætter sig om pastaen, - så måske der skal tilsættes en smule mere pastavand inden servering.
Server den toppet med friskkværnet peber og evt. et drys parmesan.