Lækker hjemmelavet mayonnaise med parmesan og basilikum.
Den er super nem at lave og perfekt som dip til forskellige snacks, – grissini, rugbrødschips og f.eks. de her mega lækre risottokugler.
Der er simpelthen så nemt at lave sin egen mayonnaise, og det kan nærmest ikke gå galt, og det smager bare virkelig fantastisk.
Parmesan mayonnaise med basilikum
Opskrift på lækker hjemmelavet mayonnaise med parmesan og basilikum. Denne opskrift giver ca. 3 1/2 dl.
Ingredienser
- 40 g æggeblommer
- 40 g parmesan, fintrevet
- 2 - 2 1/2 dl rapsolie
- 1 stor håndfuld basilikumsblade, - ca. 1 potte
- 1 1/2 tsk dijon sennep
- 1 1/2 spsk citronsaft, friskpresset
- Salt
Fremgangsmåde
Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon, citron og basilikumsblade i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt.
Stil den på køl til den skal serveres.
