
Lækker hjemmelavet mayonnaise med parmesan og basilikum.
Den er super nem at lave og perfekt som dip til forskellige snacks, – grissini, rugbrødschips og f.eks. de her mega lækre risottokugler.
Der er simpelthen så nemt at lave sin egen mayonnaise, og det kan nærmest ikke gå galt, og det smager bare virkelig fantastisk.

Parmesan mayonnaise med basilikum
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 40 g
æggeblommer
- 40 g
parmesan, fintrevet
- 1 stor håndfuld basilikumsblade, - ca. 1 potte
- 1 1/2 tsk
dijon sennep
- 1 1/2 spsk
citronsaft, friskpresset
-
Salt
Sådan gør du
- Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon, citron og basilikumsblade i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
- Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt.
- Stil den på køl til den skal serveres.

Det lyder lækkert.
Jeg synes dog ikke jeg kan se mængden af olie under ingredienser. Hvor meget skal der i?
Mvh Marie
Hej Marie
Åhhh, – den har drillet lidt efter min hjemmeside er flyttet til ny version – fejlen er rettet:)
Det er ca. 3 dl god rapsolie (eller anden smags neutral olie) 🙂
Juster selv efter ønsket konsistens:)
Rigtig dejlig aften:)
De bedste hilsner
Dianna