Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Arancini – Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo
Opskrift på en skøn og lækker snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/basilikums mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Lækre sprøde risottokugler med en fantastisk mayo med parmesan og masser af basilikum.
Denne lille appetizer hedder i Italien arancini, – de smager fuldstændig fantastisk, og så er den virkelig nem at lave. Lad dig ikke skræmme af fritering, hjemmelavet mayo mv., – det er super nemt og du kan have det hele klar på godt 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.

Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

Opskrift på en skøn og lækker snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/basilikums mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Sprøde risottokugler

  • 550 g

    risotto rest, - jeg lavede med rester af denne spinat risotto

  • 1 dl

    hvedemel

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 4 dl

    rasp

  • Lidt salt

  • 1 liter

    rapsolie til fritering

Parmesan/basilikums mayo

  • 40 g

    æggeblommer

  • 40 g

    parmesan, fintrevet

  • 3 dl

    rapsolie

  • 1 stor håndfuld basilikumsblade, - ca. en lille potte
  • 1 1/2 tsk

    dijon sennep

  • 1 1/2 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • Salt

Sådan gør du

Parmesan/basilikums mayo

  • Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon, citron og basilikumsblade i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
  • Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt.
  • Stil den på køl til den skal serveres.

Sprøde risottokugler

  • Varm olien op i en stor gryde til 160-170 grader.
  • Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
  • Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
  • Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5-7 min. alt efter temperaturen på olien.
  • Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.
  • Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.
Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo
Risottokugler – Opskrift på sprøde risottokugler med mayo
Risottokugler – Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Kommentarer

  1. Pingback: Parmesan mayonnaise - Opskrift på parmesan mayo med basilikum

  2. Hej.
    Kan de laves om formiddagen og varmes i ovnen senere?

    • Hej Lars

      Det tænker jeg sagtens du kan, – har dig ikke selv prøvet:)
      Sørg for at frittere dem godt, og så tænker jeg at opvarme dem ved 200 grader i ca. 10 min., – så burde de blive lækre sprøde igen

      God fornøjelse og godt nytår

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*