Lækre sprøde risottokugler med en fantastisk mayo med parmesan og masser af basilikum.
Denne lille appetizer hedder i Italien arancini, – de smager fuldstændig fantastisk, og så er den virkelig nem at lave. Lad dig ikke skræmme af fritering, hjemmelavet mayo mv., – det er super nemt og du kan have det hele klar på godt 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.

Arancini - Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo
Ingredienser
Sprøde risottokugler
- 550 g
risotto rest, - jeg lavede med rester af denne spinat risotto
- 1 dl
hvedemel
- 2
æg, sammenpisket
- 4 dl
rasp
-
Lidt salt
- 1 liter
rapsolie til fritering
Parmesan/basilikums mayo
- 40 g
æggeblommer
- 40 g
parmesan, fintrevet
- 3 dl
rapsolie
- 1 stor håndfuld basilikumsblade, - ca. en lille potte
- 1 1/2 tsk
dijon sennep
- 1 1/2 spsk
citronsaft eller hvidvinseddike
-
Salt
Sådan gør du
Parmesan/basilikums mayo
- Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon, citron og basilikumsblade i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
- Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt.
- Stil den på køl til den skal serveres.
Sprøde risottokugler
- Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 grader.
- Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
- Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
- Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. alt efter temperaturen på olien.
- Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.
- Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.



Pingback: Parmesan mayonnaise - Opskrift på parmesan mayo med basilikum
Hej.
Kan de laves om formiddagen og varmes i ovnen senere?
Hej Lars
Det tænker jeg sagtens du kan, – har dig ikke selv prøvet:)
Sørg for at frittere dem godt, og så tænker jeg at opvarme dem ved 200 grader i ca. 10 min., – så burde de blive lækre sprøde igen
God fornøjelse og godt nytår
De bedste hilsner
Dianna