Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

Arancini – Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

Lækre sprøde risottokugler med en fantastisk mayo med parmesan og masser af basilikum.
Denne lille appetizer hedder i Italien arancini, – de smager fuldstændig fantastisk, og så er den virkelig nem at lave. Lad dig ikke skræmme af fritering, hjemmelavet mayo mv., – det er super nemt og du kan have det hele klar på godt 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.

Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på en skøn og lækker snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/basilikums mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.

Ingredienser

  • Sprøde risottokugler
  • 550 g risotto rest, - jeg lavede med rester af denne spinat risotto
  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg, sammenpisket
  • 4 dl rasp
  • Lidt salt
  • 1 liter rapsolie til fritering
  • Parmesan/basilikums mayo
  • 40 g æggeblommer
  • 40 g parmesan, fintrevet
  • 2 - 2 1/2 dl rapsolie
  • 1 stor håndfuld basilikumsblade, - ca. 1 potte
  • 1 1/2 tsk dijon sennep
  • 1 1/2 spsk citronsaft, friskpresset
  • Salt

Fremgangsmåde

1

Parmesan/basilikums mayo Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon, citron og basilikumsblade i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.

2

Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt.

3

Stil den på køl til den skal serveres.

4

Sprøde risottokugler Varm olien op i en stor gryde til 160-170 grader.

5

Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.

6

Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.

7

Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5-7 min. alt efter temperaturen på olien.

8

Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.

9

Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.

Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo
Server dine sprøde risottokugler som her hvor de er anrettet med en klat mayo under, eller server mayoen i en skål ved siden af.
Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo
Risottokugler serveret med parmesan/basilikums mayo.

Kommentarer

  1. Pingback: Parmesan mayonnaise - Opskrift på parmesan mayo med basilikum

  2. Hej.
    Kan de laves om formiddagen og varmes i ovnen senere?

    • Hej Lars

      Det tænker jeg sagtens du kan, – har dig ikke selv prøvet:)
      Sørg for at frittere dem godt, og så tænker jeg at opvarme dem ved 200 grader i ca. 10 min., – så burde de blive lækre sprøde igen

      God fornøjelse og godt nytår

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*