Pasta med braiseret lam - Opskrift på pappardelle med lam

Pasta med braiseret lam

Pappardelle med braiseret lam
Opskrift på pappardelle med braiseret lam
Pasta med braiseret lam - Opskrift på pappardelle med lam

Lækker pasta ret med pappardelle braiseret lam og parmesan, – helt enkel og virkelig fantastisk smag.
Den her pasta er inspireret af en mega lækker og simpel pasta jeg fik da Jes og jeg var i Schweiz.. Den bestod egentlig bare af pappardelle og braiseret oksekød, og smagte fuldstændig fantastisk. Derfor har jeg lavet denne version med braiseret vadehavslam fra vores lokale slagter. Prøv den, den er vanvittig god.

Pasta med braiseret lam - Opskrift på pappardelle med lam

Pappardelle med braiseret lam

Opskrift på pappardelle med braiseret lam
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    lammebov

  • 1

    porre, groftsnittet

  • 2 skiver

    knoldselleri, i store tern

  • 2

    gulerødder, i store tern

  • 4 fed

    hvidløg, knuste

  • 6 kviste

    frisk timian

  • 1/2

    citron, - saften heraf

  • Grøntsagsboullion

  • Olivenolie

  • Peber

  • Tørret timian

  • 400 g

    pappardelle

  • 50 g

    smør

  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Fjern hinder og lignende fra lammeboven.
  • Krydr lammeboven med peber og tørret timian og brun den godt af i en god sjat olivenolie.
  • Tag lammeboven op og læg den på en tallerken.
  • Svits alle grøntsgerne sammen med frisk timian i gryden og lad dem stege et par minutter.
  • Læg lammeboven tilbage i gryden, tilsæt citronsaft, og hæld boullion over så kødet er dækket.
  • Lad lammeboven simre ved svag varme i ca 3 timer, - tjek om den mangler boullion undervejs.
  • Tag kødet op og lad det hvile.
  • Si væden over i en mindre gryde, og lad denne koge ind til 1/4 liter ved høj varme.
  • Monter saucen med smør og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i godt saltet vand.
  • Pil lammet fra hinanden i mundrette stykker.
  • Hæld saucen over den drænede pasta og vend lammet heri, og server med et godt drys parmesan.

Noter

Saucen skal ikke jævnes, smørret gør den en smule tyk, og pastaen suger den godt til sig.
Pasta med braiseret lam - Opskrift på pappardelle med lam
Pasta med braiseret lam – Opskrift på pappardelle med lam
Pasta med braiseret lam - Opskrift på pappardelle med lam
Pasta med braiseret lam – Opskrift på pappardelle med lam

Kommentarer

  1. Pingback: Kroketter af braiseret lam – Gourministeriet

  2. Anne Louise Sutrowitz

    Jeg har købt lammebov i tern, kan man bruge det ? Hvor lang til skal det have ?

    • Hej Anne Louise
      Det kan du sagtens bruge, det vil blot gøre tilberednings tiden kortere:)
      Jeg vil skyde på at de skal have ca. 1 1/2- 2 timer, og så reducer evt. mængden af boullion så den kun lige dækker lamme ternene:)

Skriv et svar til Dianna Brinch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)