Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift

Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Gai

Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Curry
Opskrift på lækker cremet panang curry med kylling, sprøde grøntsager og kokosmælk.
Panang Gai, - en klassiker fra det Thailandske køkken.
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift

Panang karry med kylling, – en af mine favoritter fra det thailandske køkken, og så er den simpelthen så nem at lave.
Panang karry eller panang curry om du vil, – med saftig kylling, sprøde grøntsager og en sauce fyldt med smag, cremethed og bare blød og lækker. Thaimad er bare noget af det bedste.

Det tager ingen tid at lave en god panang karry, – og du kan faktisk bruge de grøntsager du ønsker. Du kan også helt undlade dem, hvis du ønsker den mere “autentisk” udgave. Jeg synes næsten aldrig der er skyggen af grøntsager i saucen, når jeg har fået en panang curry med kylling i Thailand, – men jeg synes nu det er ret lækkert med en god håndfuld grønt i.
Panang karrypasta kan variere i styrke, – så jeg vil anbefale at starte med 2 spsk, og så smage til når saucen har simret. Din panang karry med kylling kan blive noget så spicy hvis der kommer for meget i, – så det er naturligvis også at tilsætte efter temperament.

Saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man får denne lækre saftige og bløde kylling, – uden marinade. Og her kan du bruge et fif, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som natron. Og ja, – det virker virkelig. Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker. Så nemt:)
Jeg har også prøvet med bagepulver, og det fungerer altså også 🙂
Til 600 gram kylling, skal du bruge 1-2 spsk. natron eller bageepulver. Følg fremgangsmåden herover, og tilbered derefter din kylling til din Butter Chicken som beskrevet i opskriften 
Det bliver ustyrlig godt altså 🙂

Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift

Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Curry

Opskrift på lækker cremet panang curry med kylling, sprøde grøntsager og kokosmælk.
Panang Gai, – en klassiker fra det Thailandske køkken.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 39 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Keyword: Karryretter, Panang curry, Panang karry, Thailand, Thaimad
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Penang curry med kylling

  • 600 g kyllingefilet eller udbenede kyllingelår
  • 1 rød peberfrugt, skåret i store tern
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i store tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 cm ingefær, revet – ca. 1 spsk
  • 15-20 thaibasilikumblade (eller almindelig basilikum)
  • 5 kaffir limeblade
  • 1 lime, saften heraf
  • 2 ds kokosmælk, alm. størrelse – ikke light
  • 2-3 spsk panang karrypasta
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. lidt brun farin eller rørsukker
  • Evt. rød chili

Sådan gør du

Penang curry med kylling

  • Skær kyllingen ud i mundrette bidder, – tern, strimler eller tynde skiver.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg kyllingen af et øjeblik, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg det med et par minutter.
  • Hæld peberfrugterne over og steg med et minuts tid, og tilsæt derefter karrypastaen.
  • Hæld kokosmælken over, tilsæt fiskesauce og limeblade, og lad retten simre ved middel varme i ca. 10 minutter, – til den er lækker cremet.
  • Smag saucen til med friskpresset lime, salt og peber – og tilsæt evt. en smule sukker hvis retten mangler sødme.
  • Tilsæt de friske basilikum blade, vend dem i saucen, – og server med kogte ris.
    Top evt. med frisk chili.
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift
Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Gai – Opskrift
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift
Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Gai – Opskrift

Kommentarer

  1. Ditte Gude

    Hvilken panang pasta bruger du? Jeg har endnu ikke fundet en som smager autentisk

    • Hej Ditte

      Uha kan ikke huske navnet, og har ikke mere tilbage.
      Købte den i en thai butik, det var faktisk den eneste de havde 🙂

      Dbh Dianna

  2. 5 stars
    Virkelig lækker opskrift! Overraskende nemt at få et perfekt resultat. Tror at kefirbladene gjorde en afgørende forskel. Købte frosne.

  3. 5 stars
    Virkelig god og nem opskrift.
    Hvilken salat kan du anbefale til? Tænker noget sprødt
    Mvh Linda

    • Hej Linda

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak

      Altså jeg tænker du dels kunne lave en asiatisk nudelsalat, – og evt. droppe nudlerne og bruge mere kål, peberfrugt eller andet:)
      Og ellers kunne du lave en thai beef salad, uden bøf, – og ekstra agurk, peberfrugt eller andet sprødt.

      Det vil passe perfekt til retten:)

      Kh Dianna

    • Har købt ind til retten i dag ( i min lokale thai butik) og glæder mig SÅ meget til at servere den for familien i aften
      Elsker dine opskrifter

  4. Jeg har retten i gryden nu, men den er meget tynd, har du et godt råd til hvordan jeg får den lækker cremet☺️

    • Hej Rikke
      Det lyder som om din kokosmælk har været en af de mange varianter der er super tynde?
      Prøv at jævne den med en smule maizena, men endelig ikke for meget:)

      Kh Dianna

  5. 5 stars
    Rigtig lækker og nem ret☺️

  6. Ditte Hansen

    1 star
    For mange grønsager er mere til usund mad

    • Hej Ditte

      Haha, jamen fair nok da:)
      Som jeg også skriver i introteksten kan man lave den “autentisk thai” uden grøntsager – men det er jo en smagssag:)

      Håber saucen og kyllingen smagte godt;-)

      Dbh Dianna

  7. Heino hansen

    Dababy

  8. Pernille

    5 stars
    Smager fantastisk

  9. Betina

    4 stars
    Smager super godt. Vil bare lige sige fra min Thailandske kollega, at det bedste til at gøre kylling mørt og lækkert..
    Er at marinere det i kokosmælk..
    Hun havde aldrig hørt om bagepulver.!

    • Hej Betina

      Dejligt den smagte dig 🙂
      Tippet er faktisk heller ikke fra det thailandske køkken, – men derimod fra det kinesiske køkken.
      Men det fungerer til alt hvad der skal bruges kylling til:)
      Det er dog natron og ikke bagepulver, – oversættelses fejl 🙂

      Må prøve med kokosmælk en dag 🙂

      Kh Dianan

  10. Vivian Quaye

    Hej.
    Har lige lavet retten og den blev desværre tynd som vand, på trods af at jeg prøvede at jævne den med 2 tsk. Maizena og sikrede mig at det var en normal tykkelse kokosmælk jeg købte i mit thai supermarked.
    Smagen fejler dog ikke noget
    Hilsen Vivian

Skriv et svar til Ditte Gude Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)