
Denne opskrift på Pad Krapow med kylling er en skøn og grønnere udgave af den klassiske thairet.
Her får du de sprøde og friske smage fra grønne bønner, løg og peberfrugt, der tilføjer masser af tekstur og farve til retten. Jeg har brugt hakket kylling, men du kan sagtens erstatte det med hakket gris, hvis du foretrækker det.
Marinaden er fyldt med autentiske smage fra østerssauce eller hoisin, soya, fiskesauce og et hint af brun farin, som giver en perfekt balance mellem salt og sødt. Til sidst vendes retten med friske basilikumblade – brug gerne den aromatiske thai hellig basilikum, hvis du kan finde det, men almindelig basilikum fungerer også super godt.
Server retten med en portion dampede ris og top med et sprødt spejlæg, som giver den helt rigtige afslutning på dette smagfulde måltid. En simpel, men super lækker hverdagsret med masser af smag og et asiatisk twist.
Grønnere Pad Krapow
Denne version af Pad Krapow er lidt grønnere end den klassiske opskrift. Nogle steder finder du dog allerede grønne bønner i retten, eller dem de kalder lange bønner.
Jeg har tilføjet haricots verts, peberfrugt og løg. Udover at give retten en skøn tekstur og friskhed, bidrager grøntsagerne med ekstra kostfibre, vitaminer og mineraler. Det gør denne ret til en sund og nærende hverdagsfavorit, der både er mættende og fuld af smag – perfekt til dig, der vil kombinere smag og sundhed i hverdagsmåltiderne.

Pad krapow med kylling og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g haricots verts
- 400 g hakket kylling
- 4-5 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, skåret i strimler
- 1 peberfrugt, skåret i strimler
- 1 chili, skåret i skiver
- 7 stilke basilikum, gerne thai – bladene heraf
- Olie
- Friskkværnet peber
Marinade
- 4 spsk oystersauce – eller hoisin
- 3 spsk soya
- 2 tsk fiskesauce
- 2 tsk brun farin
Til servering
- Ris
- Spejlæg
Sådan gør du
- Overhæld bønnerne med kogende vand og lidt salt, og lad dem stå i 5 minutter. Dræn dem for væde, og skær dem ud i mindre stykker.
- Varm en pande op med en sjat olie, og brun kødet godt af. Bland imens ingredienserne til marinaden.
- Tilsæt hvidløg og varm det igennem et minuts tid, og tilsæt derefter løg, haricotsverts, peberfrugt og chili. Hæld marinaden over, og lad det tilberede videre i ca. 5 minutter.
- Vend basilikumbladene i, og smag til med mere soya og friskkværnet peber.
- Server retten toppet på en portion ris, og med et sprødt spejlæg på toppen.
Den var virkelig lækker. Som en generel kommentar – så ELSKER jeg du bruger skeer og dl som mål frem for vægt. Det gør livet så meget lettere. Og så et lille fif: Jeg har lagt mærke til, at du ikke skriver kalorier i dine opskrifter. Er helt med på, at det kan være besværligt – MEN – hvis du benytter chatGPT, så går det som en leg (hvis du skriver dem ind, så skal vi ikke alle sammen beregne). Jeg skrev simpelthen “hvor mange kalorier er der i det her” og pastede hele din opskrift ind – og vupti: Hvis retten er til 4 personer:
936.15÷4=234.04
936.15÷4=234.04 kcal pr. portion.
Og for øvrigt. TAK for dine skønne opskrifter!
Vi prøvede opskriften i dag og det var så godt. Det var som at være i Thailand igen. Vi puttede dog ekstra chili i 🙂
Hej Helle
Åhh hvor gør det mig glad at høre – hvor er det dejligt du skriver det. Tusind tak 🙂
Kh Dianna