Påskekage til årets påskefrokost.
Smuk og lækker påske cheesecake med citron, hvid chokolade og knuste påskeæg. Kagen har en skøn mild smag af hvid chokolade, vanilje og citron, og i den cremede ostemasse er der masser af knuste påskeæg der giver struktur og knas til kagen. Toppen er ligeledes pyntet med påskeæg i de smukkeste pastel farver.
Jeg har bruge forskellige påskeæg, – nogle med marcipan, nogle med chokolade, nogle med mandler og nogle i ren chokolade. Du kan bruge hvad du foretrækker, – men synes de smukke pastelfarvede passer perfekt til påsken.
Kagen er super nem og hurtig at lave, – den skal trække på køl i min. 4 timer til ostemassen har sat sig, – og den kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden den skal serveres.

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g
havrekiks
- 100 g
hasselnødder, - gerne ristede hasselnødder
- eller mandler (kan undlades) - 125 g
smør
Ostecreme
- 250 g
flødeost
- 3 dl
piskefløde
- 1 dl
creme fraiche
- 200 g
blandede påskeæg
- 100 g
hvid chokolade
- 100 g
flormelis
- 3 1/2 blade
husblas
- 1
vaniljestang, kornene heraf
- 1
citron, fintrevet skal heraf
Derudover
- 1
kagering eller springform på ca. 18-20 cm
-
Kageplast
- 200 g
blandede påskeæg, grofthakket/knust
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
- Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
- Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
- Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
- Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
- Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
- Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
- Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
- Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
- Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
- Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.



Hej. Kan kagen fryses (uden de små påskeæg)?
Hej Hanne
Cheesecaken kan sagtens fryses, – dog skal du være opmærksom på at æggene i kagen godt kan afgive noget farve (det gør de i forvejen), men tænker godt at en tur i fryseren kan få overfladen til at “smelte” lidt mere i farven.
De bedste hilsner
Dianna
Hej
Kan bunden laves uden hasselnødder
Hej Jacqueline
Du kan sagtens undlade nødderne, – og behøver ikke tilsætte ekstra kiks:)
Kh Diannna
Hej
Hvis man ikke kan lide/tåle nødder kan de så undlades i bunden. Skal jeg så evt bruge flere kiks? Glæder mig til at smage den
Hej Anita
De kan sagtens undlades, – tilsæt blot en 50 g ekstra kiks, så skulle det være så fint
Rigtig god fornøjelse og god påske
De bedste hilsner
Dianna
Hvor mange % skal creme fraichen være på ?
Hej Pia
Jeg vil klart anbefale 18% creme fraiche
Rigtig god fornøjelse med det
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna!
Jeg skal give mig i kast med denne lækre cheesecake, men grundet lidt tidspres, vil jeg høre, om man kan lave kagen dagen inden, og så om den stadig er lige så god dagen efter?
Tak for lækre opskrifter – jeg nyder at følge dig☀️
Hej Rebekka
Åhh hvor lyder det dejligt;)
Det kan du sagtens gøre, – jeg lavet faktisk altid mine cheesecakes dagen før den skal serveres, – og så pynter jeg den på dagen:)
Så lad den blot stå med formen natten over og pynt den dagen efter:)
Rigtig god fornøjelse og god påske:)
Kh Dianna
Hvad er det for nogle påskeæg der skal bruges i ostemasse?
Hej Marlene
Det er blot de samme æg som på toppen, – jeg har brugt både marcipan æg, æg med pastel skal og chokolade i og nogle i ren chokolade 🙂
God fornøjelse og god påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Så fin og smuk en kage, jeg vil bage til mine gæster lørdag. Jeg er i sommerhus og har kun en springform. Bruger du også kageplast i en springform ?
Hej Tina
Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)
Ja du må endelig bruge kageplast, – ellers risikerer du at rykke ostemassen fra hinanden når du løsner springformen:) Jeg har ikke prøvet uden, – men vil heller ikke anbefale det;-)
Husk at du med fordel kan lave kagen dagen i forvejen og blot pynte på serverings dagen:)
Rigtig god fornøjelse og god påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Hejsa, Jeg vil prøve krater med din opskrift her, men ville høre om citron smagen er tydelig, eller vil man kunne tilsætte citronsaften fra citronen også i ostemassen, for at give mere citronsmag? i så fald, vil der skulle mere husblas i? på forhånd tak 🙂
Hej Kirstine
Hvor lyder det dejligt 🙂
Citronsmagen er mild, – da det kun er skallen der er i, så du kan sagtens tilsætte citronsaft også, – fra 1/2-1 citron, smag dig gerne frem:)
For en sikkerhedsskyld vil jeg nok bruge 1/2 blad husblas ekstra, så 4 stk i alt:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Virkelig god cheesecake, også udenfor påske:)
Hej Susanne
Det er jeg glad for at høre, – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Har du lavet opskriften som Coop har på deres hjemmeside, eller har du taget opskriften fra Coop uden at give dem omtale?
Hejsa
Jeg har udviklet opskriften til/i samarbejde med Coop, – det står også på opskriften på deres side:) Jeg udvikler mange opskrifter for Coop.
Min blog indeholder kun opskrifter jeg selv har udviklet.
Dbh Dianna
Hej Dianna
Den ser så lækker ud, glæder mig til at lave den her i påsken
Har jeg overset hvilken str. form du bruger til kagen?
God påske
Dbh Cecilie
Hej Cecilie
Ej hvor lyder det dejligt, – håber I kan lide den:)
Målene står faktisk på ingredienslisten, der hvor der står “derudover”, men ved godt det gemmer sig lidt;-)
Kageringen/springformen skal helst være mellem 18-20 cm, så får kagen den højde du ser på billedet:)
Kommer du op i en størrelse der hedder 25 cm skal du lave 1 1/2 portion for at få god højde på kagen:)
Rigtig god påske 🙂
Kh Dianna
Hej Diana
Ej, undskyld:) Jeg havde virkelig ikke kikket godt efter!!
Tak for lyn hurtigt svar!
Du laver så mange skønne opskrifter, så denne bliver helt sikkert endnu et hit:)
Rigtig god påske til dig og dine
Dbh Cecilie
Hej igen Cecilie
Ej helt i ordne da, nogle gange gemmer tingene sig lidt;-)
Rigtig god påske:)
Kh Dianna
Hej
Jeg tænker lave din fine kage her i påsken, vil jeg kunne tilføre gul frugtfarve ? i så fald skal jeg så bruge mere husblas ? måske pastafarve er bedre ?
Mvh Chat
Hej Chatarina
Hvor lyder det bare lækkert altså:)
Og du kan sagtens tilføje gul frugtfarve eller gul pasta, – den mængde der skal bruges for at gøre kagen gul, har ikke noget at sige i forhold til mængden af husblas:) Så put du bare 1-2-3 eller 4 tsk frugtfarve i – det er slet ikke noget problem:)
Rigtig god påske:)
Kh Dianna
Super lækker kage – lavede den til påskefrokosten i år. Den var et hit.
Hej Stine
Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna