Påskekage til årets påskefrokost.
Smuk og lækker påske cheesecake med citron, hvid chokolade og knuste påskeæg. Kagen har en skøn mild smag af hvid chokolade, vanilje og citron, og i den cremede ostemasse er der masser af knuste påskeæg der giver struktur og knas til kagen. Toppen er ligeledes pyntet med påskeæg i de smukkeste pastel farver.
Jeg har bruge forskellige påskeæg, – nogle med marcipan, nogle med chokolade, nogle med mandler og nogle i ren chokolade. Du kan bruge hvad du foretrækker, – men synes de smukke pastelfarvede passer perfekt til påsken.
Kagen er super nem og hurtig at lave, – den skal trække på køl i min. 4 timer til ostemassen har sat sig, – og den kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden den skal serveres.
Påske cheesecake med citron og hvid chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g
havrekiks
- 100 g
hasselnødder, - gerne ristede hasselnødder
- eller mandler (kan undlades) - 125 g
smør
Ostecreme
- 250 g
flødeost
- 3 dl
piskefløde
- 1 dl
creme fraiche
- 200 g
blandede påskeæg
- 100 g
hvid chokolade
- 100 g
flormelis
- 3 1/2 blade
husblas
- 1
vaniljestang, kornene heraf
- 1
citron, fintrevet skal heraf
Derudover
- 1
kagering eller springform på ca. 18-20 cm
-
Kageplast
- 200 g
blandede påskeæg, grofthakket/knust
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
- Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
- Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
- Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
- Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
- Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
- Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
- Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
- Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
- Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
- Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.
Hej. Kan kagen fryses (uden de små påskeæg)?
Hej Hanne
Cheesecaken kan sagtens fryses, – dog skal du være opmærksom på at æggene i kagen godt kan afgive noget farve (det gør de i forvejen), men tænker godt at en tur i fryseren kan få overfladen til at “smelte” lidt mere i farven.
De bedste hilsner
Dianna
Hej
Kan bunden laves uden hasselnødder
Hej Jacqueline
Du kan sagtens undlade nødderne, – og behøver ikke tilsætte ekstra kiks:)
Kh Diannna
Kan den laves to dage før?
Skal kaste mig ud under for første gang. Og er der noget jeg skal være opmærksom på?
Hej Julie
Du kan sagtens lave den 2 dage før 🙂
Lad den endelig stå i formen til den dag hvor den skal serveres 🙂
Kh Dianna
Hej
Hvis man ikke kan lide/tåle nødder kan de så undlades i bunden. Skal jeg så evt bruge flere kiks? Glæder mig til at smage den
Hej Anita
De kan sagtens undlades, – tilsæt blot en 50 g ekstra kiks, så skulle det være så fint
Rigtig god fornøjelse og god påske
De bedste hilsner
Dianna
Hvor mange % skal creme fraichen være på ?
Hej Pia
Jeg vil klart anbefale 18% creme fraiche
Rigtig god fornøjelse med det
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna!
Jeg skal give mig i kast med denne lækre cheesecake, men grundet lidt tidspres, vil jeg høre, om man kan lave kagen dagen inden, og så om den stadig er lige så god dagen efter?
Tak for lækre opskrifter – jeg nyder at følge dig☀️
Hej Rebekka
Åhh hvor lyder det dejligt;)
Det kan du sagtens gøre, – jeg lavet faktisk altid mine cheesecakes dagen før den skal serveres, – og så pynter jeg den på dagen:)
Så lad den blot stå med formen natten over og pynt den dagen efter:)
Rigtig god fornøjelse og god påske:)
Kh Dianna
Hvad er det for nogle påskeæg der skal bruges i ostemasse?
Hej Marlene
Det er blot de samme æg som på toppen, – jeg har brugt både marcipan æg, æg med pastel skal og chokolade i og nogle i ren chokolade 🙂
God fornøjelse og god påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Så fin og smuk en kage, jeg vil bage til mine gæster lørdag. Jeg er i sommerhus og har kun en springform. Bruger du også kageplast i en springform ?
Hej Tina
Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)
Ja du må endelig bruge kageplast, – ellers risikerer du at rykke ostemassen fra hinanden når du løsner springformen:) Jeg har ikke prøvet uden, – men vil heller ikke anbefale det;-)
Husk at du med fordel kan lave kagen dagen i forvejen og blot pynte på serverings dagen:)
Rigtig god fornøjelse og god påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Hejsa, Jeg vil prøve krater med din opskrift her, men ville høre om citron smagen er tydelig, eller vil man kunne tilsætte citronsaften fra citronen også i ostemassen, for at give mere citronsmag? i så fald, vil der skulle mere husblas i? på forhånd tak 🙂
Hej Kirstine
Hvor lyder det dejligt 🙂
Citronsmagen er mild, – da det kun er skallen der er i, så du kan sagtens tilsætte citronsaft også, – fra 1/2-1 citron, smag dig gerne frem:)
For en sikkerhedsskyld vil jeg nok bruge 1/2 blad husblas ekstra, så 4 stk i alt:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Virkelig god cheesecake, også udenfor påske:)
Hej Susanne
Det er jeg glad for at høre, – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Hejsa hvilke kiks har du brugt?
Hej Christina
Jeg bruger digestive eller havrekiks til mine cheesecakes 🙂
Kh Dianna
Har du lavet opskriften som Coop har på deres hjemmeside, eller har du taget opskriften fra Coop uden at give dem omtale?
Hejsa
Jeg har udviklet opskriften til/i samarbejde med Coop, – det står også på opskriften på deres side:) Jeg udvikler mange opskrifter for Coop.
Min blog indeholder kun opskrifter jeg selv har udviklet.
Dbh Dianna
Hej Dianna
Den ser så lækker ud, glæder mig til at lave den her i påsken
Har jeg overset hvilken str. form du bruger til kagen?
God påske
Dbh Cecilie
Hej Cecilie
Ej hvor lyder det dejligt, – håber I kan lide den:)
Målene står faktisk på ingredienslisten, der hvor der står “derudover”, men ved godt det gemmer sig lidt;-)
Kageringen/springformen skal helst være mellem 18-20 cm, så får kagen den højde du ser på billedet:)
Kommer du op i en størrelse der hedder 25 cm skal du lave 1 1/2 portion for at få god højde på kagen:)
Rigtig god påske 🙂
Kh Dianna
Hej Diana
Ej, undskyld:) Jeg havde virkelig ikke kikket godt efter!!
Tak for lyn hurtigt svar!
Du laver så mange skønne opskrifter, så denne bliver helt sikkert endnu et hit:)
Rigtig god påske til dig og dine
Dbh Cecilie
Hej igen Cecilie
Ej helt i ordne da, nogle gange gemmer tingene sig lidt;-)
Rigtig god påske:)
Kh Dianna
Hej
Jeg tænker lave din fine kage her i påsken, vil jeg kunne tilføre gul frugtfarve ? i så fald skal jeg så bruge mere husblas ? måske pastafarve er bedre ?
Mvh Chat
Hej Chatarina
Hvor lyder det bare lækkert altså:)
Og du kan sagtens tilføje gul frugtfarve eller gul pasta, – den mængde der skal bruges for at gøre kagen gul, har ikke noget at sige i forhold til mængden af husblas:) Så put du bare 1-2-3 eller 4 tsk frugtfarve i – det er slet ikke noget problem:)
Rigtig god påske:)
Kh Dianna
Super lækker kage – lavede den til påskefrokosten i år. Den var et hit.
Hej Stine
Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Har aldrig bagt cheesecake – men hold op denne opskrift er nem. Kagen fik ros fra alle gæsterne – endda den bedste de havde smagt. Tak for en dejlig opskrift.
Hej Malene
Åhhh hvor gør det mig bare glad at høre altså, – tusind tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge mascapone istedet for flødeost?
Hej Sarah
Altså det kan man jo i bund og grund godt tænker jeg, – men så er fremgangsmåden en anden.
Mascarpone, citron og fløden sætter sig meget hurtigere end med flødeost.
Derfor skal du så ikke piskefløde til en flødeskum først, men piske det hele sammen på en gang, så ikke den gryner.
Jeg vil anbefale flødeost 🙂
Kh Dianna
Er det muligt at lave opskriften uden husblads? Jeg er ikke så fan af at arbejde med husplads eller have det i kager, og jeg laver altid cheesecake uden husblads, men så plejer blandingsforholdene at være anerledes 🙂
Hej Lærke
Uha ja, jeg har faktisk aldrig lavet en cheesecake uden husblas, – så her er det lige omvendt 😉
Men altså, – hvid du laver dem portionsanrettet i små glas, så kan du godt undlade husblassen tænker jeg.
Sørg for at beholde så meget luft i cremen som muligt, det vil give et bedre resultat 🙂
Kh Dianna
Hej.
Jeg glæder mig til at lave den.
Bund. Jeg vil gerne lave kiks, mandler. Hører om kan det stedtfor smør for jeg er ikke så meget m smør?
Hej Birgitte
Uhhh du er nødt til at bruge noget smør, – da det er det der binder bunden sammen:)
Du kan godt nøjes med 100 gram hvis det kan hjælpe lidt på det?
Og ellers kan du prøve med smeltet hvid chokolade i bunden, – tror godt det kan fungere, men har ikke selv prøvet:)
Kh Dianna
Den ser så lækker ud. Jeg er nødt til at lave den uden nødder. Der er 2 der har spurgt om det, men du har givet dem forskellige svar, så jeg er helt i tvivl om, hvordan jeg får bunden bedst. Jeg vil lave den som dessert til vores påskefrokost
Hej Anne
Du kan sagtens lave den uden nødder, og behøver ikke tilsætte ekstra:)
Jeg har testet efterfølgende, og det er ikke nødvendigt med mere kiks:)
Kh Dianna
Jeg vil lave en glutenfri version. Jeg har kun 150 g glutenfri kiks. Kan jeg ikke bare tilføje 50 g mandelmel og så nødder ?
Hej Gitte
Jo det kan du sagtens gøre, – og så nøjes med 100 g smør:)
Nødder suger mindre end kiks:)
Kh Dianna
Kan jeg anvende Alm. Husholdningsplast i stedet for kageplast ?
Hej Solveig
Det kan du godt, men det er svært at arbejde med og resulteret bliver ikke lige så skarpt.
Så vil jeg hellere anbefale bagepapir, – det er meget nemmere at arbejde med:)
Kh Dianna
Den ene af dine citron cheesecake er uden cremefraiche. Hvad gør cremefraiche?
Hej Betina
Jeg har brugt lidt forskelligt igennem tiden når jeg har lavet cheesecakes.
Nogle gange med creme fraiche, nogen gange med græsk yoghurt og andre gange uden.
Creme fraiche og græsk yoghurt bidrager med en smule friskhed, – ikke gennemtrængende, men blot en snert af syre.
Jeg ved af nogle undlader og erstatter med f.eks. ekstra fløde eller ost, hvis det passer med at de har mere af det liggende, og det kan man sagtens gøre:)
Kh Dianna
Tusinde tak for hurtig svar! Jeg vil forsøge at lave min første cheesecake og håber på succes 😉
Virkelig god kage med wauw effekt
Jeg lavede den direkte på kageopsatsen, hvor jeg bare placerede siden sf springformen ovenpå. Det gik fint
Hej Connie
Det er så dejligt at høre altså – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
1000 tak for opskriften på en vidunderlig cheesecake, der var et kæmpehit i dag! Jeg kom lidt hakket appelsinchokolade på bunden inden ostecremen kom på- kan absolut anbefales !
Glædelig påske!!
Hej Christina
Hvor er det bare dejligt at høre, og god ide med appelsin chokoladen – mmm 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge noget andet end kageplast?
Jeg har en kagering..
Kan man bruge bagepapir?
Hej Camilla
Du kan sagtens bruge bagepapir. Det går kun en smule ud over udseendet, da selve omkredsen ikke bliver ligeså skarp som med kageplast 🙂
Kh Dianna
Hej.
Hvilken flødeost bruger du???
Har tidligere brugt phillidelphia ost i anden cheesecake, men synes den får for meget”ostesmag”
Hvilken flødeost ville man kunne bruge??
Hej Tine
Jeg bruger altid philadelfia – jeg synes slet ikke man kan smage osten med dem:)
Kh Dianna
Hvorfor er det vigtigt at skærebrættet er beklædt med bagepapir?
Hej Kenneth
Hvis du ikke har bagepapir på skærebrættet, så maser du kiksebunden direkte ned på skærebrættet, og så vil den være svær at flytte på et kagefad efterfølgende.
Med bagepapir under kan du nemt løfte kagen af skærebrættet, fjerne bagepapiret og placere kagen som ønsket 🙂
Rigtig god påske 🙂
Dbh Dianna
Hejsa,
Er igang med at lave den, men det er en virkelig dårlig video! Den viser intet.
Mit spørgsmål går på om der dkal være bund i kageformen, der står godt nok kagering og at den skal laves på bagepapir, men hvorfor ikke lave den direkte på det fad den skal serveres på? Er det ikke svært at flytte kagen over på et fad bagefter?
Mvh
Jeanette
Hej Jeanette
Opskriften er nogle år gammel, og dengang filmede jeg desværre ikke arbejdsprocessen, som jeg gør nu.
Du kan sagtens lave den direkte på serveringsfadet – men den er nem nok at fjerne fra bagepapiret, hvis bunden er mast ordentligt.
Så er kagen fast og kan nemt flyttes.
God påske 🙂
Dbh Dianna
Første gang jeg har forsøgt mig med husblas, og det var faktisk vældig nemt. Kagen smager helt fantastisk og var et hit ved påske kaffen..
Hej Tove
Det er simpelthen fantastisk at høre – og så første gang med husblas 🙂
Hvor er det dejligt, så håber jeg du har mod på at springe ud flere af mine lækre cheesecakes 🙂
Rigtig god påske 🙂
Kh Dianna