Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Smuk og lækker påske cheesecake med citron, hvid chokolade og knuste påskeæg. Kagen har en skøn mild smag af hvid chokolade, vanilje og citron, og i den cremede ostemasse er der masser af knuste påskeæg der giver struktur og knas til kagen. Toppen er ligeledes pyntet med påskeæg i de smukkeste pastel farver.
Jeg har bruge forskellige påskeæg, – nogle med marcipan, nogle med chokolade, nogle med mandler og nogle i ren chokolade. Du kan bruge hvad du foretrækker, – men synes de smukke pastelfarvede passer perfekt til påsken.
Kagen er super nem og hurtig at lave, – den skal trække på køl i min. 4 timer til ostemassen har sat sig, – og den kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden den skal serveres.

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Dianna
Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
Ingen stemmer
Samlet tid 4 t 45 min
Antal 10

Ingredienser
  

Kiksebund

  • 200 g havrekiks
  • 100 g hasselnødder, - gerne <a href="https://gourministeriet.dk/ristede-hasselnoedder/">ristede hasselnødder</a>
  • 125 g smør

Ostecreme

  • 250 g flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 200 g blandede påskeæg
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g flormelis
  • 3 1/2 blade husblas
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Derudover

  • 1 kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Ca. 200 g blandede påskeæg, grofthakket/knust

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  • Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
  • Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
  • Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
  • Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
  • Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
  • Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
  • Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Loading comments...