Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade
Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Smuk og lækker påske cheesecake med citron, hvid chokolade og knuste påskeæg. Kagen har en skøn mild smag af hvid chokolade, vanilje og citron, og i den cremede ostemasse er der masser af knuste påskeæg der giver struktur og knas til kagen. Toppen er ligeledes pyntet med påskeæg i de smukkeste pastel farver.
Jeg har bruge forskellige påskeæg, – nogle med marcipan, nogle med chokolade, nogle med mandler og nogle i ren chokolade. Du kan bruge hvad du foretrækker, – men synes de smukke pastelfarvede passer perfekt til påsken.
Kagen er super nem og hurtig at lave, – den skal trække på køl i min. 4 timer til ostemassen har sat sig, – og den kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden den skal serveres.

Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 4 timer 45 minutter
Antal: 10 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 200 g

    blandede påskeæg

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 3 1/2 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

Derudover

  • 1

    kagering eller springform på ca. 18-20 cm

  • Kageplast

  • 200 g

    blandede påskeæg, grofthakket/knust

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  • Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
  • Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
  • Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
  • Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
  • Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
  • Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
  • Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Kommentarer

  1. Hanne Petersen

    Hej. Kan kagen fryses (uden de små påskeæg)?

    • Hej Hanne

      Cheesecaken kan sagtens fryses, – dog skal du være opmærksom på at æggene i kagen godt kan afgive noget farve (det gør de i forvejen), men tænker godt at en tur i fryseren kan få overfladen til at “smelte” lidt mere i farven.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hej

    Hvis man ikke kan lide/tåle nødder kan de så undlades i bunden. Skal jeg så evt bruge flere kiks? Glæder mig til at smage den

    • Hej Anita

      De kan sagtens undlades, – tilsæt blot en 50 g ekstra kiks, så skulle det være så fint

      Rigtig god fornøjelse og god påske

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Hvor mange % skal creme fraichen være på ?

  4. Rebekka

    Hej Dianna!
    Jeg skal give mig i kast med denne lækre cheesecake, men grundet lidt tidspres, vil jeg høre, om man kan lave kagen dagen inden, og så om den stadig er lige så god dagen efter?
    Tak for lækre opskrifter – jeg nyder at følge dig☀️

    • Hej Rebekka

      Åhh hvor lyder det dejligt;)
      Det kan du sagtens gøre, – jeg lavet faktisk altid mine cheesecakes dagen før den skal serveres, – og så pynter jeg den på dagen:)
      Så lad den blot stå med formen natten over og pynt den dagen efter:)

      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      Kh Dianna

      • Marlene

        Hvad er det for nogle påskeæg der skal bruges i ostemasse?

        • Hej Marlene

          Det er blot de samme æg som på toppen, – jeg har brugt både marcipan æg, æg med pastel skal og chokolade i og nogle i ren chokolade 🙂

          God fornøjelse og god påske:)

          De bedste hilsner
          Dianna

  5. Så fin og smuk en kage, jeg vil bage til mine gæster lørdag. Jeg er i sommerhus og har kun en springform. Bruger du også kageplast i en springform ?

    • Hej Tina

      Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)

      Ja du må endelig bruge kageplast, – ellers risikerer du at rykke ostemassen fra hinanden når du løsner springformen:) Jeg har ikke prøvet uden, – men vil heller ikke anbefale det;-)
      Husk at du med fordel kan lave kagen dagen i forvejen og blot pynte på serverings dagen:)
      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Kirstine

    Hejsa, Jeg vil prøve krater med din opskrift her, men ville høre om citron smagen er tydelig, eller vil man kunne tilsætte citronsaften fra citronen også i ostemassen, for at give mere citronsmag? i så fald, vil der skulle mere husblas i? på forhånd tak 🙂

    • Hej Kirstine

      Hvor lyder det dejligt 🙂
      Citronsmagen er mild, – da det kun er skallen der er i, så du kan sagtens tilsætte citronsaft også, – fra 1/2-1 citron, smag dig gerne frem:)
      For en sikkerhedsskyld vil jeg nok bruge 1/2 blad husblas ekstra, så 4 stk i alt:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Kirstine Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*