Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade
Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påskekage til årets påskefrokost.
Smuk og lækker påske cheesecake med citron, hvid chokolade og knuste påskeæg. Kagen har en skøn mild smag af hvid chokolade, vanilje og citron, og i den cremede ostemasse er der masser af knuste påskeæg der giver struktur og knas til kagen. Toppen er ligeledes pyntet med påskeæg i de smukkeste pastel farver.
Jeg har bruge forskellige påskeæg, – nogle med marcipan, nogle med chokolade, nogle med mandler og nogle i ren chokolade. Du kan bruge hvad du foretrækker, – men synes de smukke pastelfarvede passer perfekt til påsken.
Kagen er super nem og hurtig at lave, – den skal trække på køl i min. 4 timer til ostemassen har sat sig, – og den kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden den skal serveres.

Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
4.74 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 4 timer 45 minutter
Antal: 10 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 200 g

    blandede påskeæg

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 3 1/2 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

Derudover

  • 1

    kagering eller springform på ca. 18-20 cm

  • Kageplast

  • 200 g

    blandede påskeæg, grofthakket/knust

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  • Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
  • Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
  • Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
  • Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
  • Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
  • Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
  • Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Kommentarer

  1. Hanne Petersen

    Hej. Kan kagen fryses (uden de små påskeæg)?

    • Hej Hanne

      Cheesecaken kan sagtens fryses, – dog skal du være opmærksom på at æggene i kagen godt kan afgive noget farve (det gør de i forvejen), men tænker godt at en tur i fryseren kan få overfladen til at “smelte” lidt mere i farven.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hej

    Hvis man ikke kan lide/tåle nødder kan de så undlades i bunden. Skal jeg så evt bruge flere kiks? Glæder mig til at smage den

    • Hej Anita

      De kan sagtens undlades, – tilsæt blot en 50 g ekstra kiks, så skulle det være så fint

      Rigtig god fornøjelse og god påske

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Hvor mange % skal creme fraichen være på ?

  4. Rebekka

    Hej Dianna!
    Jeg skal give mig i kast med denne lækre cheesecake, men grundet lidt tidspres, vil jeg høre, om man kan lave kagen dagen inden, og så om den stadig er lige så god dagen efter?
    Tak for lækre opskrifter – jeg nyder at følge dig☀️

    • Hej Rebekka

      Åhh hvor lyder det dejligt;)
      Det kan du sagtens gøre, – jeg lavet faktisk altid mine cheesecakes dagen før den skal serveres, – og så pynter jeg den på dagen:)
      Så lad den blot stå med formen natten over og pynt den dagen efter:)

      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      Kh Dianna

      • Marlene

        Hvad er det for nogle påskeæg der skal bruges i ostemasse?

        • Hej Marlene

          Det er blot de samme æg som på toppen, – jeg har brugt både marcipan æg, æg med pastel skal og chokolade i og nogle i ren chokolade 🙂

          God fornøjelse og god påske:)

          De bedste hilsner
          Dianna

  5. Så fin og smuk en kage, jeg vil bage til mine gæster lørdag. Jeg er i sommerhus og har kun en springform. Bruger du også kageplast i en springform ?

    • Hej Tina

      Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)

      Ja du må endelig bruge kageplast, – ellers risikerer du at rykke ostemassen fra hinanden når du løsner springformen:) Jeg har ikke prøvet uden, – men vil heller ikke anbefale det;-)
      Husk at du med fordel kan lave kagen dagen i forvejen og blot pynte på serverings dagen:)
      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Kirstine

    Hejsa, Jeg vil prøve krater med din opskrift her, men ville høre om citron smagen er tydelig, eller vil man kunne tilsætte citronsaften fra citronen også i ostemassen, for at give mere citronsmag? i så fald, vil der skulle mere husblas i? på forhånd tak 🙂

    • Hej Kirstine

      Hvor lyder det dejligt 🙂
      Citronsmagen er mild, – da det kun er skallen der er i, så du kan sagtens tilsætte citronsaft også, – fra 1/2-1 citron, smag dig gerne frem:)
      For en sikkerhedsskyld vil jeg nok bruge 1/2 blad husblas ekstra, så 4 stk i alt:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

  7. Susanne

    5 stars
    Virkelig god cheesecake, også udenfor påske:)

  8. Anonym

    Har du lavet opskriften som Coop har på deres hjemmeside, eller har du taget opskriften fra Coop uden at give dem omtale?

    • Hejsa

      Jeg har udviklet opskriften til/i samarbejde med Coop, – det står også på opskriften på deres side:) Jeg udvikler mange opskrifter for Coop.
      Min blog indeholder kun opskrifter jeg selv har udviklet.

      Dbh Dianna

  9. Cecilie

    Hej Dianna

    Den ser så lækker ud, glæder mig til at lave den her i påsken
    Har jeg overset hvilken str. form du bruger til kagen?

    God påske
    Dbh Cecilie

    • Hej Cecilie

      Ej hvor lyder det dejligt, – håber I kan lide den:)
      Målene står faktisk på ingredienslisten, der hvor der står “derudover”, men ved godt det gemmer sig lidt;-)
      Kageringen/springformen skal helst være mellem 18-20 cm, så får kagen den højde du ser på billedet:)
      Kommer du op i en størrelse der hedder 25 cm skal du lave 1 1/2 portion for at få god højde på kagen:)

      Rigtig god påske 🙂

      Kh Dianna

      • cecilie

        Hej Diana

        Ej, undskyld:) Jeg havde virkelig ikke kikket godt efter!!
        Tak for lyn hurtigt svar!
        Du laver så mange skønne opskrifter, så denne bliver helt sikkert endnu et hit:)

        Rigtig god påske til dig og dine

        Dbh Cecilie

  10. Chatarina Severin

    Hej
    Jeg tænker lave din fine kage her i påsken, vil jeg kunne tilføre gul frugtfarve ? i så fald skal jeg så bruge mere husblas ? måske pastafarve er bedre ?
    Mvh Chat

    • Hej Chatarina

      Hvor lyder det bare lækkert altså:)
      Og du kan sagtens tilføje gul frugtfarve eller gul pasta, – den mængde der skal bruges for at gøre kagen gul, har ikke noget at sige i forhold til mængden af husblas:) Så put du bare 1-2-3 eller 4 tsk frugtfarve i – det er slet ikke noget problem:)

      Rigtig god påske:)

      Kh Dianna

  11. 5 stars
    Super lækker kage – lavede den til påskefrokosten i år. Den var et hit.

    • Hej Stine

      Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Marlene Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse