Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade
Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påskekage til årets påskefrokost.
Smuk og lækker påske cheesecake med citron, hvid chokolade og knuste påskeæg. Kagen har en skøn mild smag af hvid chokolade, vanilje og citron, og i den cremede ostemasse er der masser af knuste påskeæg der giver struktur og knas til kagen. Toppen er ligeledes pyntet med påskeæg i de smukkeste pastel farver.
Jeg har bruge forskellige påskeæg, – nogle med marcipan, nogle med chokolade, nogle med mandler og nogle i ren chokolade. Du kan bruge hvad du foretrækker, – men synes de smukke pastelfarvede passer perfekt til påsken.
Kagen er super nem og hurtig at lave, – den skal trække på køl i min. 4 timer til ostemassen har sat sig, – og den kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden den skal serveres.

Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 60 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Påske, Påske cheesecake, Påske kage
Samlet tid: 4 timer 45 minutter
Ændre antal10 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 g

    havrekiks

  • 100 g

    hasselnødder, - gerne ristede hasselnødder

    - eller mandler (kan undlades)
  • 125 g

    smør

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 200 g

    blandede påskeæg

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 3 1/2 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

Derudover

  • 1

    kagering eller springform på ca. 18-20 cm

  • Kageplast

  • 200 g

    blandede påskeæg, grofthakket/knust

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  • Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
  • Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
  • Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
  • Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
  • Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
  • Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
  • Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade
Påske cheesecake – Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Kommentarer

  1. Hanne Petersen

    Hej. Kan kagen fryses (uden de små påskeæg)?

    • Hej Hanne

      Cheesecaken kan sagtens fryses, – dog skal du være opmærksom på at æggene i kagen godt kan afgive noget farve (det gør de i forvejen), men tænker godt at en tur i fryseren kan få overfladen til at “smelte” lidt mere i farven.

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Julie Christensen

      Kan den laves to dage før?
      Skal kaste mig ud under for første gang. Og er der noget jeg skal være opmærksom på?

      • Hej Julie

        Du kan sagtens lave den 2 dage før 🙂
        Lad den endelig stå i formen til den dag hvor den skal serveres 🙂

        Kh Dianna

  2. Hej

    Hvis man ikke kan lide/tåle nødder kan de så undlades i bunden. Skal jeg så evt bruge flere kiks? Glæder mig til at smage den

    • Hej Anita

      De kan sagtens undlades, – tilsæt blot en 50 g ekstra kiks, så skulle det være så fint

      Rigtig god fornøjelse og god påske

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Hvor mange % skal creme fraichen være på ?

  4. Rebekka

    Hej Dianna!
    Jeg skal give mig i kast med denne lækre cheesecake, men grundet lidt tidspres, vil jeg høre, om man kan lave kagen dagen inden, og så om den stadig er lige så god dagen efter?
    Tak for lækre opskrifter – jeg nyder at følge dig☀️

    • Hej Rebekka

      Åhh hvor lyder det dejligt;)
      Det kan du sagtens gøre, – jeg lavet faktisk altid mine cheesecakes dagen før den skal serveres, – og så pynter jeg den på dagen:)
      Så lad den blot stå med formen natten over og pynt den dagen efter:)

      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      Kh Dianna

      • Marlene

        Hvad er det for nogle påskeæg der skal bruges i ostemasse?

        • Hej Marlene

          Det er blot de samme æg som på toppen, – jeg har brugt både marcipan æg, æg med pastel skal og chokolade i og nogle i ren chokolade 🙂

          God fornøjelse og god påske:)

          De bedste hilsner
          Dianna

  5. Så fin og smuk en kage, jeg vil bage til mine gæster lørdag. Jeg er i sommerhus og har kun en springform. Bruger du også kageplast i en springform ?

    • Hej Tina

      Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)

      Ja du må endelig bruge kageplast, – ellers risikerer du at rykke ostemassen fra hinanden når du løsner springformen:) Jeg har ikke prøvet uden, – men vil heller ikke anbefale det;-)
      Husk at du med fordel kan lave kagen dagen i forvejen og blot pynte på serverings dagen:)
      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Kirstine

    Hejsa, Jeg vil prøve krater med din opskrift her, men ville høre om citron smagen er tydelig, eller vil man kunne tilsætte citronsaften fra citronen også i ostemassen, for at give mere citronsmag? i så fald, vil der skulle mere husblas i? på forhånd tak 🙂

    • Hej Kirstine

      Hvor lyder det dejligt 🙂
      Citronsmagen er mild, – da det kun er skallen der er i, så du kan sagtens tilsætte citronsaft også, – fra 1/2-1 citron, smag dig gerne frem:)
      For en sikkerhedsskyld vil jeg nok bruge 1/2 blad husblas ekstra, så 4 stk i alt:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

  7. Susanne

    5 stars
    Virkelig god cheesecake, også udenfor påske:)

  8. Anonym

    Har du lavet opskriften som Coop har på deres hjemmeside, eller har du taget opskriften fra Coop uden at give dem omtale?

    • Hejsa

      Jeg har udviklet opskriften til/i samarbejde med Coop, – det står også på opskriften på deres side:) Jeg udvikler mange opskrifter for Coop.
      Min blog indeholder kun opskrifter jeg selv har udviklet.

      Dbh Dianna

  9. Cecilie

    Hej Dianna

    Den ser så lækker ud, glæder mig til at lave den her i påsken
    Har jeg overset hvilken str. form du bruger til kagen?

    God påske
    Dbh Cecilie

    • Hej Cecilie

      Ej hvor lyder det dejligt, – håber I kan lide den:)
      Målene står faktisk på ingredienslisten, der hvor der står “derudover”, men ved godt det gemmer sig lidt;-)
      Kageringen/springformen skal helst være mellem 18-20 cm, så får kagen den højde du ser på billedet:)
      Kommer du op i en størrelse der hedder 25 cm skal du lave 1 1/2 portion for at få god højde på kagen:)

      Rigtig god påske 🙂

      Kh Dianna

      • cecilie

        Hej Diana

        Ej, undskyld:) Jeg havde virkelig ikke kikket godt efter!!
        Tak for lyn hurtigt svar!
        Du laver så mange skønne opskrifter, så denne bliver helt sikkert endnu et hit:)

        Rigtig god påske til dig og dine

        Dbh Cecilie

  10. Chatarina Severin

    Hej
    Jeg tænker lave din fine kage her i påsken, vil jeg kunne tilføre gul frugtfarve ? i så fald skal jeg så bruge mere husblas ? måske pastafarve er bedre ?
    Mvh Chat

    • Hej Chatarina

      Hvor lyder det bare lækkert altså:)
      Og du kan sagtens tilføje gul frugtfarve eller gul pasta, – den mængde der skal bruges for at gøre kagen gul, har ikke noget at sige i forhold til mængden af husblas:) Så put du bare 1-2-3 eller 4 tsk frugtfarve i – det er slet ikke noget problem:)

      Rigtig god påske:)

      Kh Dianna

  11. 5 stars
    Super lækker kage – lavede den til påskefrokosten i år. Den var et hit.

    • Hej Stine

      Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  12. Malene Løkkegaard Christiansen

    5 stars
    Har aldrig bagt cheesecake – men hold op denne opskrift er nem. Kagen fik ros fra alle gæsterne – endda den bedste de havde smagt. Tak for en dejlig opskrift.

    • Hej Malene

      Åhhh hvor gør det mig bare glad at høre altså, – tusind tusind tak for din dejlige besked 🙂

      Kh Dianna

      • Kan man bruge mascapone istedet for flødeost?

        • Hej Sarah

          Altså det kan man jo i bund og grund godt tænker jeg, – men så er fremgangsmåden en anden.
          Mascarpone, citron og fløden sætter sig meget hurtigere end med flødeost.
          Derfor skal du så ikke piskefløde til en flødeskum først, men piske det hele sammen på en gang, så ikke den gryner.

          Jeg vil anbefale flødeost 🙂

          Kh Dianna

  13. Er det muligt at lave opskriften uden husblads? Jeg er ikke så fan af at arbejde med husplads eller have det i kager, og jeg laver altid cheesecake uden husblads, men så plejer blandingsforholdene at være anerledes 🙂

    • Hej Lærke

      Uha ja, jeg har faktisk aldrig lavet en cheesecake uden husblas, – så her er det lige omvendt 😉
      Men altså, – hvid du laver dem portionsanrettet i små glas, så kan du godt undlade husblassen tænker jeg.
      Sørg for at beholde så meget luft i cremen som muligt, det vil give et bedre resultat 🙂

      Kh Dianna

  14. Hej.
    Jeg glæder mig til at lave den.
    Bund. Jeg vil gerne lave kiks, mandler. Hører om kan det stedtfor smør for jeg er ikke så meget m smør?

    • Hej Birgitte

      Uhhh du er nødt til at bruge noget smør, – da det er det der binder bunden sammen:)
      Du kan godt nøjes med 100 gram hvis det kan hjælpe lidt på det?
      Og ellers kan du prøve med smeltet hvid chokolade i bunden, – tror godt det kan fungere, men har ikke selv prøvet:)

      Kh Dianna

  15. Anne Bønnelykke

    Den ser så lækker ud. Jeg er nødt til at lave den uden nødder. Der er 2 der har spurgt om det, men du har givet dem forskellige svar, så jeg er helt i tvivl om, hvordan jeg får bunden bedst. Jeg vil lave den som dessert til vores påskefrokost

    • Hej Anne

      Du kan sagtens lave den uden nødder, og behøver ikke tilsætte ekstra:)

      Jeg har testet efterfølgende, og det er ikke nødvendigt med mere kiks:)

      Kh Dianna

  16. Jeg vil lave en glutenfri version. Jeg har kun 150 g glutenfri kiks. Kan jeg ikke bare tilføje 50 g mandelmel og så nødder ?

    • Hej Gitte

      Jo det kan du sagtens gøre, – og så nøjes med 100 g smør:)
      Nødder suger mindre end kiks:)

      Kh Dianna

  17. Solveig

    5 stars
    Kan jeg anvende Alm. Husholdningsplast i stedet for kageplast ?

    • Hej Solveig

      Det kan du godt, men det er svært at arbejde med og resulteret bliver ikke lige så skarpt.
      Så vil jeg hellere anbefale bagepapir, – det er meget nemmere at arbejde med:)

      Kh Dianna

  18. Betina

    Den ene af dine citron cheesecake er uden cremefraiche. Hvad gør cremefraiche?

    • Hej Betina

      Jeg har brugt lidt forskelligt igennem tiden når jeg har lavet cheesecakes.
      Nogle gange med creme fraiche, nogen gange med græsk yoghurt og andre gange uden.

      Creme fraiche og græsk yoghurt bidrager med en smule friskhed, – ikke gennemtrængende, men blot en snert af syre.
      Jeg ved af nogle undlader og erstatter med f.eks. ekstra fløde eller ost, hvis det passer med at de har mere af det liggende, og det kan man sagtens gøre:)

      Kh Dianna

      • Betina

        Tusinde tak for hurtig svar! Jeg vil forsøge at lave min første cheesecake og håber på succes 😉

  19. Connie Brun Schmidt

    5 stars
    Virkelig god kage med wauw effekt
    Jeg lavede den direkte på kageopsatsen, hvor jeg bare placerede siden sf springformen ovenpå. Det gik fint

  20. Christina

    5 stars
    1000 tak for opskriften på en vidunderlig cheesecake, der var et kæmpehit i dag! Jeg kom lidt hakket appelsinchokolade på bunden inden ostecremen kom på- kan absolut anbefales !
    Glædelig påske!!

  21. Camilla

    Kan man bruge noget andet end kageplast?

    Jeg har en kagering..
    Kan man bruge bagepapir?

    • Hej Camilla

      Du kan sagtens bruge bagepapir. Det går kun en smule ud over udseendet, da selve omkredsen ikke bliver ligeså skarp som med kageplast 🙂

      Kh Dianna

  22. Hej.
    Hvilken flødeost bruger du???
    Har tidligere brugt phillidelphia ost i anden cheesecake, men synes den får for meget”ostesmag”
    Hvilken flødeost ville man kunne bruge??

  23. Kenneth

    Hvorfor er det vigtigt at skærebrættet er beklædt med bagepapir?

    • Hej Kenneth

      Hvis du ikke har bagepapir på skærebrættet, så maser du kiksebunden direkte ned på skærebrættet, og så vil den være svær at flytte på et kagefad efterfølgende.
      Med bagepapir under kan du nemt løfte kagen af skærebrættet, fjerne bagepapiret og placere kagen som ønsket 🙂

      Rigtig god påske 🙂

      Dbh Dianna

  24. Jeanette

    Hejsa,
    Er igang med at lave den, men det er en virkelig dårlig video! Den viser intet.
    Mit spørgsmål går på om der dkal være bund i kageformen, der står godt nok kagering og at den skal laves på bagepapir, men hvorfor ikke lave den direkte på det fad den skal serveres på? Er det ikke svært at flytte kagen over på et fad bagefter?
    Mvh
    Jeanette

    • Hej Jeanette

      Opskriften er nogle år gammel, og dengang filmede jeg desværre ikke arbejdsprocessen, som jeg gør nu.

      Du kan sagtens lave den direkte på serveringsfadet – men den er nem nok at fjerne fra bagepapiret, hvis bunden er mast ordentligt.
      Så er kagen fast og kan nemt flyttes.

      God påske 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Anne Bønnelykke Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)