Overnight oats med mango hindbær - Opskrift på køleskabsgrød

Overnight oats med mango og hindbær

Overnight oats med mango og hindbær
Opskrift på lækre overnight oats, - køleskabsgrød med vanilje, mango og hindbær.
Overnight oats med mango hindbær - Opskrift på køleskabsgrød

Overnight oats med mango og hindbær, – en nem og lækker køleskabsgrød med havregryn, chia og vanilje.
Overnight oats kan røres sammen på under 5 minutter, – den kan forberedes i 2 serveringsglas, eller du kan røre den i en skål. Det smager bare så lækkert, både til morgenmad eller frokost.
Denne portion køleskabsgrød er smagt til med vanilje, og toppet med frisk mango, hindbær og lidt knasende nødder.
Du kan bruge den type mælkeprodukt du foretrækker, – laktosefri, mandelmælk, soyamælk eller almindelig. Det sammen gælder yoghurt, – brug græsk yoghurt, skyr eller hvad du foretrækker.

Inspiration til dine overnight oats
Jeg bruger altid grovvalsede havregryn til mine overnight oats, – de giver en god konsistens og struktur til grøden. Personligt synes jeg de finvalsede bliver for bløde og smattede.
Du kan spise dine overnight oats efter et par timer på køl, men lad dem gerne stå natten over.
Overnight oats kan holde sig på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske. Jeg foretrækker dog kun at lave til max 2 dage ad gangen.


Overnight oats med mango hindbær - Opskrift på køleskabsgrød

Overnight oats med mango og hindbær

Opskrift på lækre overnight oats, – køleskabsgrød med vanilje, mango og hindbær.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Køleskabsgrød, Nem morgenmad, Overnight oats
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Topping

  • 1 frisk mango, skåret i tern
  • 2 håndfulde hindbær
  • 2 spsk hindbær marmelade (kan undlades)
  • Lidt hakkede nødder

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
    Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
    Tilsæt et par spiseskefulde sirup, honning eller lignende hvis du ønsker den mere sød. Topper du den med hindbærmarmelade som jeg gør her i opskriften, så syne jeg ikke det er nødvendigt.
  • Inden servering toppes din køleskabsgrød med friske hindbær, mango, lidt hindbær marmelade og hakkede nødder.

Overnight oats – holdbarhed og anbefalinger

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.
    Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
  • Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
  • Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, – nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.
Overnight oats med mango hindbær - Opskrift på køleskabsgrød
Overnight oats med mango hindbær – Opskrift på køleskabsgrød

Kommentarer

  1. Marianne Boesvang

    5 stars
    Dine opskrifter er fantastiske

5 from 12 votes (11 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)