Opskrift på lækre overnight oats, - køleskabsgrød med vanilje, mango og hindbær.
Ret Frokost, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Køleskabsgrød, Nem morgenmad, Overnight oats
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 2 timertimer
Samlet tid 2 timertimer5 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
2 1/2dlgrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
2spskchiafrø
2 1/2dlmælk
1dlgræsk yoghurt, skyr eller lignende
3tskvaniljesukker
1nipsalt
Topping
1frisk mango, skåret i tern
2håndfuldehindbær
2spskhindbær marmelade (kan undlades)
Lidt hakkede nødder
Sådan gør du
Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.Tilsæt et par spiseskefulde sirup, honning eller lignende hvis du ønsker den mere sød. Topper du den med hindbærmarmelade som jeg gør her i opskriften, så syne jeg ikke det er nødvendigt.
Inden servering toppes din køleskabsgrød med friske hindbær, mango, lidt hindbær marmelade og hakkede nødder.
Overnight oats - holdbarhed og anbefalinger
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, - nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.