Overnight oats med kodlskål - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med koldskål og jordbær

Overnight oats med koldskål og jordbær
Opskrift på lækker cremet køleskabsgrød med jordbær.
Overnight oats med kodlskål - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med koldskål og jordbær, – nem og mættende morgenmad eller frokost.
Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med køleskabsgrød. Det er drøn nemt at lave, faktisk tager det under 5 minutter at røre sammen, – og så ellers bare en nat på køl.
Du kan toppe det med præcis hvad du foretrækker eller har liggende af frugt og bær på køl.
Køleskabsgrød med koldskål og jordbær smager som en bid af en solrig sommerdag.
Jeg har toppet min grød med friske jordbær og en rest jordbærgrød, – sidstenævnte kan sagens undlades, men det smager altså ustyrlig godt.
Find alle mine andre lækre varianter på køleskabs grød ved at klikke her.

Overnight oats med kodlskål - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med koldskål og jordbær

Opskrift på lækker cremet køleskabsgrød med jordbær.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Morgenmad, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Koldskål, Køleskabsgrød, Overnight oats
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 3 dl koldskål
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf
  • 1 nip salt

Topping

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, yoghurt og koldskål i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
    Du kan også fordele ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
  • Inden servering topper du din koldskåls køleskabsgrød med jordbærgrød og friske jordbær.
    *Er din grød blevet for fast, rører du den blot op med en smule mælk, koldskål eller lidt ekstra yoghurt.
    *Jordbærgrøden kan du sagtens undlade, men har du en stående på køl, – så smager det altså virkelig dejligt.

Overnight oats – holdbarhed og anbefalinger

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.
    Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
  • Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
  • Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, – nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.
Overnight oats med kodlskål - Opskrift på overnight oats
Overnight oats med kodlskål – Opskrift på overnight oats

Kommentarer

  1. Camilla

    Venter jeg med jordbær og jordbærgrød til om morgen? Tænker jeg sætter grøden på køl over nat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)