
Overnight oats med æbler og kanel, – en vidunderlig måde at starte dagen på.
Overnight oats smager bare så dejligt, – det er super nemt at lave, og som navnet fortæller – stiller du det på køl om aftenen, så er der morgenmad klar næste morgen.
Overnight oats er blød og cremet, – og du kan toppe den med præcis det du foretrækker.
Inspiration til dine overnight oats
Jeg bruger altid grovvalsede havregryn til mine overnight oats, – de giver en god konsistens og struktur til grøden. Personligt synes jeg de finvalsede bliver for bløde og smattede.
Du kan spise dine overnight oats efter et par timer på køl, men lad dem gerne stå natten over.
Overnight oats kan holde sig på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske. Jeg foretrækker dog kun at lave til max 2 dage ad gangen.

Overnight oats med kanel og æble
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Overnight oats
- 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 2 spsk chiafrø
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Topping til overnight oats
- 1 æble, skåret i små tern
- 1 håndfuld nødder, grofthakket
- Evt. frysetørrede hindbær
Sådan gør du
Overnight oats med kanel og æble
- Bland havregryn, chiafrø, kanel, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
- Inden servering topper du dine overnight oats med æbltern og grofthakkede nødder.
Værd at vide om overnight oats
- Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
- Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.

Perfekt afbalanceret konsistens og smag! Min nye go-to-opskrift.
Hej Annette
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Hvor mange kalorier indeholder retten til 1 person?
Hej Inge
Jeg har desværre ikke udregnet næringsindhold på mine opskrifter – men prøv at smide ingredienserne i en tabel online 🙂
Så kan man også justere med hvilke type mælk og yoghurt man bruger 🙂
Kh Dianna
Perfekt afbalanceret konsistens og smag.
Hej Annette
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak for din flotter anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Hej
Ved du Hvor mange kcal er der i ?
Hej Mo
Det ved jeg desværre ikke, beklager 🙂
Prøv at smide ingredienserne i en beregner, så får du een god fornemmelse af det 🙂
Kh Dianna
Skøn konsistens – men der er godt nok meget kanel i. Er også god med nul kanel og så 2 tsk vanillesukker. Tak for det.
Hej Hanne
Hvor dejlig at høre 🙂 Ja jeg elsker kanel, og synes det går skønt med æblerne.
Også vildt lækkert med frisk pære 🙂
Og ren vaniljesukker er også lækkert ja 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Jeg eeeeelsker den og har lavet den gennem et par år nu
Hej Caroline
tusind tak for din dejlig besked, det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna
Dejlig opskrift! Er nysgerrig på hvilken mælk du bruger?
Synes der er stor forskel på udfaldet om jeg bruger let- eller havremælk. Ved ikke helt hvad jeg egentlig foretrækker.
Hej Signe
Dejligt du kan lide den 🙂
Jeg bruger altid minimælk til min køleskabsgrød 🙂
Kh Dianna
God konsistens og smag 🙂
Hej Lærke
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna