Opskrift på lækre overnight oats med kanel og æbler, - perfekt morgenmad.
Ret Frokost, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Frokost på farten, Køleskabsgrød, Nem morgenmad, Sund morgenmad
Samlet tid 2 timertimer
Servings 2personer
Ingredienser
Overnight oats
2 1/2dlgrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
2spskchiafrø
2 1/2dlmælk
1dlgræsk yoghurt, skyr eller lignende
2spskahornsirup, honning eller lignende
1 1/2tskkanel
1 1/2tskvaniljesukker
1nipsalt
Topping til overnight oats
1æble, skåret i små tern
1håndfuldnødder, grofthakket
Evt. frysetørrede hindbær
Sådan gør du
Overnight oats med kanel og æble
Bland havregryn, chiafrø, kanel, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, - men gerne natten over.Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, - sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
Inden servering topper du dine overnight oats med æbltern og grofthakkede nødder.
Værd at vide om overnight oats
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, - hvis alle ingredienser er friske.Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, - og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, - det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, - men det er naturligvis smag og behag.