Overnight oats med kanel og æble - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med kanel og æble

Overnight oats med kanel og æble
Opskrift på lækre overnight oats med kanel og æbler, - perfekt morgenmad.
Overnight oats med kanel og æble - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med æbler og kanel, – en vidunderlig måde at starte dagen på.
Overnight oats smager bare så dejligt, – det er super nemt at lave, og som navnet fortæller – stiller du det på køl om aftenen, så er der morgenmad klar næste morgen.
Overnight oats er blød og cremet, – og du kan toppe den med præcis det du foretrækker.

Inspiration til dine overnight oats
Jeg bruger altid grovvalsede havregryn til mine overnight oats, – de giver en god konsistens og struktur til grøden. Personligt synes jeg de finvalsede bliver for bløde og smattede.
Du kan spise dine overnight oats efter et par timer på køl, men lad dem gerne stå natten over.
Overnight oats kan holde sig på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske. Jeg foretrækker dog kun at lave til max 2 dage ad gangen.

Overnight oats med kanel og æble - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med kanel og æble

Opskrift på lækre overnight oats med kanel og æbler, – perfekt morgenmad.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.74 fra 38 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Frokost på farten, Køleskabsgrød, Nem morgenmad, Sund morgenmad
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Overnight oats

  • 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Topping til overnight oats

  • 1 æble, skåret i små tern
  • 1 håndfuld nødder, grofthakket
  • Evt. frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Overnight oats med kanel og æble

  • Bland havregryn, chiafrø, kanel, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
    Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
  • Inden servering topper du dine overnight oats med æbltern og grofthakkede nødder.

Værd at vide om overnight oats

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.
    Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Overnight oats med kanel og æble - Opskrift på overnight oats
Overnight oats med kanel og æble – Opskrift på overnight oats

Kommentarer

  1. Annette

    5 stars
    Perfekt afbalanceret konsistens og smag! Min nye go-to-opskrift.

  2. Annette

    5 stars
    Perfekt afbalanceret konsistens og smag.

  3. Hej

    Ved du Hvor mange kcal er der i ?

    • Hej Mo

      Det ved jeg desværre ikke, beklager 🙂
      Prøv at smide ingredienserne i en beregner, så får du een god fornemmelse af det 🙂

      Kh Dianna

  4. Hanne Frederiksen

    5 stars
    Skøn konsistens – men der er godt nok meget kanel i. Er også god med nul kanel og så 2 tsk vanillesukker. Tak for det.

    • Hej Hanne

      Hvor dejlig at høre 🙂 Ja jeg elsker kanel, og synes det går skønt med æblerne.
      Også vildt lækkert med frisk pære 🙂

      Og ren vaniljesukker er også lækkert ja 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)