Buffalo chicken dip - Opskrift på oste dip med cheddar og kylling

Ostedip med kylling, cheddar og jalapeños – Spicy buffalo chicken dip

Anbefal


Snasket, cremet og ultra lækker oste dip fyldt med trevlet kylling, masser af smeltet cheddar og finthakket jalapeños, – man kan næsten sige det er “nuggets meets chili cheese tops”.
Denne her oste dip er en videre udvikling af min klassiske Spicy buffalo chicken dip der originalt laves med blåskimmel, – så til dem der ikke er vild med blåskimmel, eller til dem der bare OGSÅ er vild med cheddar har jeg lavet denne vanvittig lækre version. Den smager sååå godt, endnu en omgang hvor man har svært ved at stoppe når først man er gået i gang.
Portionen rækker til 4-6 personer, alt efter om der serveres andet end oste dip med sprøde tortillachips.
Prøv også at lave dine egne chips, super nemt og virkelig lækkert, – find opskriften her.

Ostedip med kylling, cheddar og jalapeños - Spicy buffalo chicken dip

By Dianna Brinch Personer: 4-6
Tid: 45 min.

Opskrift på den lækreste oste dip fyldt med kylling, cheddar og jalapeños.

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryster
  • 300 g flødeost naturel, ikke light
  • 200-250 g cheddar, groftrevet - helst af et stykke, det smelter bedre
  • 2 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl god chilisauce, jeg bruger Chu Chum Real Chili Sauce - den kan varmt anbefales
  • 40 g jalapeños, finthakket - smag til inden den kommer i ovnen
  • 3 spsk finthakket purløg
  • 1/4 tsk løg pulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • 3 forårsløg, finthakket til toppen
  • Masser af tortilla chips

Fremgangsmåde

1

Kog kyllingebrysterne i en let saltet vand i ca. 10 min. - det skal kun lige være tilberedt. Køl dem let af, skær dem evt. i et par stykke så det går hurtigere, og trevl derefter kødet grundigt.

2

I en stor skål røres flødeost, creme fraiche, revet cheddar, chilisauce, jalapeños, purløg og krydderier godt sammen.

3

Tilsæt den trevlede kylling og vend det godt sammen, - smag til med salt og peber og juster evt. med mere chilisauce eller jalapeños hvis den ønskes mere spicy.

4

Fordel blandingen i et ovnfast fad og bag det ved 180 grader i ca. 25 min.

5

Med en gaffel vendes det hele godt rundt når det kommer ud af ovnen, top med masser af finthakket forårsløg evt. et drys chili og server med masser af sprøde tortilla chips.

Buffalo chicken dip - Opskrift på oste dip med cheddar og kylling
Buffalo chicken dip – Opskrift på oste dip med cheddar og kylling
Buffalo chicken dip - Opskrift på oste dip med cheddar og kylling
Buffalo chicken dip – Opskrift på oste dip med cheddar og kylling
Buffalo chicken dip - Opskrift på oste dip med cheddar og kylling
Buffalo chicken dip – Opskrift på oste dip med cheddar og kylling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.