Lækker, cremet og snaske, – fuldstændig fantastisk oste dip fyldt med trevlet kylling, – perfekt til en gang tortillas til en god frokost, eller aftensmad hvor det bare skal være ekstra smovset. Comfort food over dem alle.
Denne omgang er inspireret af amerikanske venner, og jeg må sige at jeg selv var meget skeptisk da jeg hørte hvad der var i, og min tanke var straks, det kan da ikke smage godt… Men hold nu op, det smager ustyrlig godt, og det er umuligt at stoppe når først du er gået i gang.
Så lad dig ikke skræmme af ingredienser som blå ost og chilisauce, stol på mig, det smager FANTASTISK.
Spicy buffalo chicken dip - Oste dip med kylling
Opskrift på fuldstændig fantastisk amerikansk ret, - Spicy buffalo chicken dip - Oste dip med kylling. Denne portion er til 4-6 personer alt efter om det er til frokost eller aften, og om der serveres andet.
Ingredienser
- 500 g kyllingebryster
- 400 g flødeost naturel, ikke light
- 150 g blå ost, jeg bruger Thise Øko Blue - den er lækker mild og cremet
- 2 1/2 dl creme fraiche 18%
- 1 1/2 dl god chilisauce, jeg bruger Chu Chum Real Chili Sauce (mild)- den kan varmt anbefales
- 3 spsk finthakket purløg
- 1/4 tsk løgpulver
- 1/4 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
- 3 forårsløg, finthakket til toppen
- Masser af tortilla chips
Fremgangsmåde
Kog kyllingebrysterne i en let saltet vand i ca. 10 min. - de skal kun lige være tilberedt. Lad dem køle af, skær dem evt. i et par stykke så det går hurtigere, og trevl derefter kødet.
I en stor skål røres flødeost, blå ost, creme fraiche, chilisauce og krydderier godt sammen.
Tilsæt den trevlede kylling og vend det godt sammen, - smag til med salt og peber.
Fordel blandingen i et ovnfast fad og bag det ved 180 grader i ca. 25 min.
Med en gaffel vendes det hele godt rundt når det kommer ud af ovnen, top med masser af finthakket forårsløg og server med sprøde tortilla chips.



Pingback: Buffalo chicken dip - Opskrift på oste dip med cheddar og kylling
Ser dejligt ud og jeg elsker alt med varm ost hvad tænker du om at man tilsætter mozzarella eller cheddar som supplement?
Hej Nicole
Arh men det er jeg også, – smeltet ost er bare fantastisk
Jamen den er altså reeet greasy i forvejen, men i denne version vil jeg så anbefale mozzarella hvis der skal mere ost i Ellers prøv også min version med jalapenos og cheddar, – den er så lækkert også
Rigtig god weekend☀️
De bedste hilsner
Dianna
Ser lækkert ud! Kan man mon bruge friske løg og hvidløg?
Hej Majbrit
Tusind tak, – det er virkelig én af favoritterne herhjemme
Det kan du sagtens gøre, – til sådan en portion her vil jeg anbefale et lille løg og et enkelt fed hvidløg
De bedste hilsner
Dianna