Osso buco ravioli

Osse buco ravioli
Opskrift på den lækreste ravioli med osso buco

Lækre ravioli fyldt med smør mør osso buco, – serveret med den lækreste glace fra tilberedningen.
Disse ravioli smager fuldstændig fantastisk, – virkelig en mundfuld fyldt med kærlighed ud over det sædvanlige.
Kødet bidrager med en skøn fedme til glacen, – en super lækker kombination til den enkelte ravioli.

Osse buco ravioli

Opskrift på den lækreste ravioli med osso buco
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 4 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pasta

  • 300 g

    god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen

  • 3

    æg

  • Lidt salt

Osso buco

  • 1,2 kg

    osso buco

  • 2

    løg

  • 2

    store gulerødder

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3 fed

    hvidløg

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 1 kvist

    salvie (kan undlades)

  • 1 flaske

    hvidvin

  • 1 1/2 l

    vand + 2 oksebouillonterninger

  • 75

    g smør (50 g + 25 g)

  • 1/2 dl

    olie

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 dl

    hvedemel

  • 1 spsk

    paprika

  • Salt og peber

Sådan gør du

Pastadej

  • Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i dejen og tilsæt en smule salt.
  • Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet, og læg den derefter i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.

Osso buco

  • Snit løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg groft.
  • Bind krydderurterne sammen med en kødsnor.
  • Vend stykkerne af osso buco i melet så alle sider bliver dækket.
  • Varm olien og 50 g smør i en gryde og brun kødet godt af, krydr med paprika, salt og rigeligt peber.
  • Hæld grøntsagerne over og svits dem med i 5-10 min. Er gryden smal i bunden, kan kødet lige tages op mens grøntsagerne svitses, og derefter lægges ned i igen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.
  • Tilsæt krydderurte buketten og hæld vinen over, og lad den reducere en smule.
  • Hæld vand over og tilsæt bouillonterninger, kog op og lad derefter retten simre i 3-4 timer under låg, - rør blot et par gange undervejs.
  • Når kødet er møre tages det op sammen med halvdelen af grøntsagerne.
  • Kødet pilles fra benene, og hakkes groft sammen med grøntsagerne, og lægges derefter til side på en tallerken. Gem evt. et par stykker kød til at trevle til toppen.
  • Fonden sigtes igennem en fin si, - og hældes derefter tilbage i en lille kasserolle hvor den reduceres ved kraftig varme. Du skal ende med ca. 7 dl fond. Undlad at salt før til sidst, - salte fra bouillonterninger og krydring af kødet er oftest rigeligt.
  • Monter fonden med 25 g smør når den er kogt ind, - og smag til med salt og peber.

Ravioli

  • Kør dejen på pastamaskinen, eller rul den ud i hånden til en tykkelse på ca. 2 mm., - drys med pastamel så ikke dejen klistrer til kagerulle og bordet.
  • Bruges pastamaskine gøres følgende: Start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
  • Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det.
  • Placer små klatter fyld , 1 stor tsk., på pastapladerne, med mellemrum, så raviolierne kan udstikkes.
  • Pensl pastaen med vand, helt tæt ind til fyldet, - og placer en pastaplade over fyldet. Mas pastaen fint sammen om fyldet, og sørg for, at så meget luft som muligt er mast ud af pastaen.
  • Udstik raviolien i ønskede form.
  • Læg de færdige ravioli på en tallerken drysset med mel så ikke de klistrer sammen, - melet forsvinder under tilberedning.
  • Bring en stor gryde godt saltet vand i kog, - og kog derefter raviolierne i ca. 3 minutter ved middel varme, - vandet må ikke buldre så raviolierne slynges rundt. Tag raviolierne op med en hulske og læg dem på en tallerken.
  • Hæld et par skefulde glace i en dyb tallerken og top med 6-8 ravioli. Top evt. med lidt trevlet kød, lidt finthakket persille og en spsk glace over toppen.
Osso buco ravioli - Opskrift på ravioli med osso buco
Osso buco ravioli – Opskrift på ravioli med osso buco
Osso buco ravioli - Opskrift på ravioli med osso buco
Osso buco ravioli – Opskrift på ravioli med osso buco
Osso buco ravioli - Opskrift på ravioli med osso buco
Osso buco ravioli – Opskrift på ravioli med osso buco

Kommentarer

  1. Kan man bruge andet end bladselleri?

    • Hej Julie

      Tak for din besked.
      Hvis det er fordi du ikke bryder dig om det, kan det sagtens undlades. Du behøver ikke erstatte med noget andet, da mængden alligevel er relativ lille:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hvor længe kan de ligge klar inden man koger dem? Vi skal have forret først og ville gerne “kun” skulle koge dem lige inden de skal serveres. Kan man det eller bliver de smattede?

    • Hej Tina

      Du kan sagtens lave dem klar i god tid og sætte dem på køl. Det vigtigste er at du sørger for masser af mel under og over pastaerne så de ikke klistrer sammen, eller til tallerkenen, – og husk at dække tallerkenen med husholdningsfilm:) Sådan laver jeg dem altid når jeg laver dem til gæster, – et par timer eller 3 i forvejen:)
      Og forresten, – melet ryger af når de koges, så det skal du ikke være nervøs over:)

      God fornøjelse:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*