
Nem og lækker cheesecake fyldt med oreo’s i bund, midte og top, – et kæmpe hit hos både børn og voksne.
Min yngste datter elsker oreo’s og cheesecake, – så til hendes ønske til en fødselsdagkage var sole klar – Oreo cheesecake.
Jeg har blendet en god håndfuld ristede hasselnødder i bunden, de giver en vidunderlig smag – og ostecremen er blandet med lidt creme fraiche for at få en smule syre frem i kagen.
Kagen er virkelig nem at lave, og kan med fordel laves dagen i forvejen.

Oreo cheesecake
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g oreos – hele kiks
- 100 g ristede hasselnødder
- 125 g smør
Ostecreme
- 250 g flødeost
- 3 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche
- 150 g oreos – hele kiks
- 100 g flormelis
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 4 blade husblas
Derudover
- 150 g oreos til toppen
- Evt. guldflager og sorte/creme chokoladekugler – disse er fra Special Moments
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks (du skal ikke skrabe cremen ud, – du skal bruge hele kiksen) og nødder til en mellem fin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør.Blend evt. nødderne først, de skal have lidt længere end kiksene.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
- Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af flormelissen. Rør dem sammen med flødeost, creme fraiche og resten af flormelissen.
- Pisk fløden til en blød flødeskum.
- Knus oreo kiksene groft, – igen skal du bruge hele kiksen. Det gøres nemt i en pose som lige får lidt bank på toppen, – de kan også grofthakkes på et spækbræt.
- Vend de knuste kiks sammen med ostecremen.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje med det. Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen.
- Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet, og vend et par store skefulde ostecreme i gryden. Rør til det er fri for klumper og massen er afkølet.
- Vend den afkølede husblasmasse i ostecremen, og rør derefter flødeskummen i.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
- Inden servering pyntes kagen med knuste oreos og evt. sprøde chokoladekugler og guldflager.



Hej
Det fremgår ikke helt tydeligt, om selve kiksemassen (altså det hvide i kiksen) skal bruges i bund og ostecreme, eller om det kun er det brune af kiksen?
På forhånd tak
Hej Vivi
Du skal blot bruge hele kiksen, i både bund og ostecreme – dejlig nemt 🙂
Kh Dianna
Hej:-)
Jeg skal i gang med at bage kagen i dag, men er rigtig meget i tvivl om, hvorvidt det hvide fyld skal fjernes inden jeg går i gang med bund og ostecreme??
Kan du hjælpe mig med at afklare dette?
På forhånd tak
Vivi
Hej Vivi
Hvor lyder det dejligt, – så håber jeg den falder I jeres smag:)
Det hvide fyld skal du blot lade blive i dine oreos, – både til bunden og cremen:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Kan den fryses ?
Hej Eva
Det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna, tak for alle dine lækre opskrifter 🙂 tror du man kan leve denne uden husblas? Kh Nina
Hej Nina
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Uha, – jeg er ikke sikker på kagen vil kunne holde formen hvis den laves uden husblas, – det tvivler jeg faktisk på.
Så skal du vælge at lave den portionsanrettet i små glas 🙂
Kh Dianna
Hej Nina
Man kan bruge den veganske agar agar, det er lavet på tang og ikke svin som husblas er jeg plejer at forsøg mig frem med mængden
Tusind tak for dit input, – det er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Den ser dejlig ud. Den skal jeg lave til min datters fødselsdag. Vi blir 14, mon der er nok eller skal jeg doble den op?
Kh Stine ♥️
Hej Stine
Uhhh til 14 er den nok lige i underkanten, – men 1 1/2 portion burde være nok:)
Så enten skal du doble op og lave 2 kager, – eller lave 1 1/2 portion i en form på ca. 24 cm:)
God fornøjelse, og tillykke med din datter:)
Kh Dianna
Tusind tak for dit svar den blir bare doblet op vi skal nødig gå ned på kage og kun dejligt hvis der blir noget til overs ♥️
Hej Nina
Er der et alternativ, man kan bruge i stedet for kageplast? Mvh Dorthe
Hejsa Dorthe
Du kan bruge bagepapir i stedet for, som du klipper til og sætter på indersiden af kageringen.
Dbh Dianna
Hej. Jeg lavede den i går, ovre ikke i tvivlsom noget. Jeg fik stor ros for den, så tak for opskriften❤️
Hej Søs
Det er bare fantastisk at høre altså, tusind tak 😉
Kh Dianna
Hvor mange diameter er din springform?
Hej Birgitte
Den skal være ca. 18-20 cm I diameter 🙂
Kh Dianna
Er der en nem måde at få den hel over på et serveringsfad, tænker jeg kan få problemer med at den går itulyder ellers som en nem og lækker opskrift.
Hej Ulla
Jeg har aldrig selv oplevet at den går i stykker, – men du kan sagtens lave kagen direkte på serveringsfadet også:)
Kh Dianna
Hej
Skal der slet ikke noget af det hvide fra Oreosne ind i selve ostecremen? eller har jeg misforstået noget.
På forhånd tak!
Hej Nina
Du skal bruge “hele” kiks i både bund og creme, – så der både er creme og kiks i bund og ostecreme:)
Kh Dianna
Hej
Kan man fryse kagen.
På forhånd tak.
Hej Helena
Det kan du sagtens gøre 🙂
Kh Dianna
Glæder mig til at lave kagen i dag
Men er i tvivl
(Med Det hvide fyld)står der under ostecremen punkt 4. Er det hvide fyld det fra punkt 2. Jeg skal blande knuse sammen med eller er det noget andet
Hej Linda
Ej hvor dejligt altså:)
Arh ja, det er måske lidt dumt skrevet.
Det er det hele af kiksene du skal bruge, – både i bund og cremen:)
Kh Dianna
Hej
Kan man bruge noget andet end cremefraiche? Og kan man bruge mandler istedet for hasselnødder?
Mvh Anna
Hej Anna
Du kan sagtens bruge ekstra flødeost, græsk yoghurt eller lignende – og hasselnødderne kan erstattes med mandler eller helt undlades 🙂
Kh Dianna
Hvilken fedtprocent skal cremefraiche være?
Hej Lisbeth
jeg bruger altid 18% 🙂
Kh Dianna
Kan den fryses ?
Hej Eva
Det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna