Oreo cheesecake - Opskrift på nem cheesecake med oreo

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake
Opskrift på nem og lækker cheesecake med oreo og hasselnødder.
Oreo cheesecake - Opskrift på nem cheesecake med oreo

Nem og lækker cheesecake fyldt med oreo’s i bund, midte og top, – et kæmpe hit hos både børn og voksne.
Min yngste datter elsker oreo’s og cheesecake, – så til hendes ønske til en fødselsdagkage var sole klar – Oreo cheesecake.
Jeg har blendet en god håndfuld ristede hasselnødder i bunden, de giver en vidunderlig smag – og ostecremen er blandet med lidt creme fraiche for at få en smule syre frem i kagen.
Kagen er virkelig nem at lave, og kan med fordel laves dagen i forvejen.

Oreo cheesecake - Opskrift på nem cheesecake med oreo

Oreo cheesecake

Opskrift på nem og lækker cheesecake med oreo og hasselnødder.
4.2 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk, Dansk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 10 personer

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 150 g oreos
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 4 blade husblas

Derudover

  • 150 g oreos til toppen
  • Evt. guldflager og sorte/creme chokoladekugler – disse er fra Special Moments
  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og nødder til en mellem fin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør.
    Blend evt. nødderne først, de skal have lidt længere end kiksene.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
  • Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af flormelissen. Rør dem sammen med flødeost, creme fraiche og resten af flormelissen.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, – hæld den sidste 1/2 dl i en gryde.
  • Knus oreo kiksene groft, det gøres nemt i en pose som lige får lidt bank på toppen, – de kan også grofthakkes på et spækbræt.
  • Vend de knuste kiks og flødeskummen sammen med ostecremen.
  • Varm den sidste 1/2 dl fløde i kasserollen, – den skal kun lige varme, ikke koge. Sluk for blusset, og rør derefter de opblødte og vredne stykker husblas ud heri – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune fløde/husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er let afkølet.
  • Vend den afkølede husblasmasse i ostecremen, og rør forsigtigt til den er fin glat.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
  • Inden servering pyntes kagen med knuste oreos og evt. sprøde chokoladekugler og guldflager.
Oreo cheesecake - Opskrift på nem cheesecake med oreo
Oreo cheesecake – Opskrift på nem cheesecake med oreo
Oreo cheesecake - Opskrift på nem cheesecake med oreo
Oreo cheesecake – Opskrift på nem cheesecake med oreo
Oreo cheesecake - Opskrift på nem cheesecake med oreo
Oreo cheesecake – Opskrift på nem cheesecake med oreo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse