
Nem og lækker one pot pasta med den vidunderlige italienske pølse, salsiccia, masser af grøntsager, bacon og fløde. Mild, krydret og cremet, – og en ret som hele familien er vilde med.
Den er drøn nem at lave, – det hele i en gryde, hvor tingene steges af løbende. På den måde sørger du for at gå mest muligt smag ud af alle ingredienser, – og du får en ret der er pakket med smag.
Salsiccia er en italiensk pølse, – i pastaretter som denne fjerner man skindet/tarmen fra pølsen, brækker kødet i mindre stykker og steger dem af. Den har en vidunderlig smag, og er helt vidunderlig i pastaretter, eller f.eks. i disse fyldte kyllingebryster – klik her.
Jeg er vil med one pot retter, – og du finder mange flere ved at klikke på linket her.

One pot pasta med salsiccia, svampe og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g salsiccia
- 150 g bacon i tern
- 1 squash, skåret i tern – uden kerner
- 200 g champignon, skåret i kvarte eller halve
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 70 g frisk spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 50 g soltørrede tomater i strimler
- 70 g parmesan, fintrevet
- 7-9 dl bouillon, grønt eller kylling
- 2 1/2 dl fløde
- Friskkværnet peber
- Evt. salt
Sådan gør du
- Varme en gryde op ved middel varme og steg bacon af et par minutter.
- Fjern tarmen fra pølserne, del kødet i store chunks og hæld dem i gryden til baconen. Steg ved god høj varme til det hele er godt brunet af, – ca. 5 minutter.*Salsiccia og bacon smider en del fedt. Derfor foretrækker jeg at hælde meget af det fra når kødet er brunet af, – men sørg for der er nok til at stege videre i.
- Tilsæt svampene og steg videre ved høj varme, indtil svampene er godt brunede.
- Skru ned til middel varme og tilsæt løg, hvidløg, soltørrede tomater og squash, og steg med et par minutter. Krydr med friskkværnet peber.*Vent med salt til sidst, der er salt i både bacon, salsiccia og parmesan. Jeg brugte ingen ekstra salt i retten.
- Hæld pasta, , basilikum, bouillon (start med 7 dl) og fløden over, og lad retten simre ved middel varme, til pastaen er al dente. Tilsæt evt. mere bouillon hvis der er behov for det.*Vær opmærksom på at pastaen oftest kræver lidt længere tid end beskrevet på pakken, da den jo koger i en sauce.
- Når pastaen er tilberedt al dente vendes spinaten og parmesan i retten, smag til med peber og evt. salt, og server med finthakket basilikum på toppen.

Virkelig lækker ret
Vi laver den ofte herhjemme. Den bliver bedre og bedre for hvergang
Hvis vi skal forkæle os selv lidt så topper vi med lidt burrata
Hej Ann
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Og god idé med burrata, mums 🙂
Kh Dianna