Nem og lækker one pot pasta med den vidunderlige italienske pølse, salsiccia, masser af grøntsager, bacon og fløde. Mild, krydret og cremet, – og en ret som hele familien er vilde med.
Den er drøn nem at lave, – det hele i en gryde, hvor tingene steges af løbende. På den måde sørger du for at gå mest muligt smag ud af alle ingredienser, – og du får en ret der er pakket med smag.
Salsiccia er en italiensk pølse, – i pastaretter som denne fjerner man skindet/tarmen fra pølsen, brækker kødet i mindre stykker og steger dem af. Den har en vidunderlig smag, og er helt vidunderlig i pastaretter, eller f.eks. i disse fyldte kyllingebryster – klik her.
Jeg er vil med one pot retter, – og du finder mange flere ved at klikke på linket her.
One pot pasta med salsiccia, svampe og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g salsiccia
- 150 g bacon i tern
- 1 squash, skåret i tern – uden kerner
- 200 g champignon, skåret i kvarte eller halve
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 70 g frisk spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 50 g soltørrede tomater i strimler
- 70 g parmesan, fintrevet
- 7-9 dl bouillon, grønt eller kylling
- 2 1/2 dl fløde
- Friskkværnet peber
- Evt. salt
Sådan gør du
- Varme en gryde op ved middel varme og steg bacon af et par minutter.
- Fjern tarmen fra pølserne, del kødet i store chunks og hæld dem i gryden til baconen. Steg ved god høj varme til det hele er godt brunet af, – ca. 5 minutter.*Salsiccia og bacon smider en del fedt. Derfor foretrækker jeg at hælde meget af det fra når kødet er brunet af, – men sørg for der er nok til at stege videre i.
- Tilsæt svampene og steg videre ved høj varme, indtil svampene er godt brunede.
- Skru ned til middel varme og tilsæt løg, hvidløg, soltørrede tomater og squash, og steg med et par minutter. Krydr med friskkværnet peber.*Vent med salt til sidst, der er salt i både bacon, salsiccia og parmesan. Jeg brugte ingen ekstra salt i retten.
- Hæld pasta, , basilikum, bouillon (start med 7 dl) og fløden over, og lad retten simre ved middel varme, til pastaen er al dente. Tilsæt evt. mere bouillon hvis der er behov for det.*Vær opmærksom på at pastaen oftest kræver lidt længere tid end beskrevet på pakken, da den jo koger i en sauce.
- Når pastaen er tilberedt al dente vendes spinaten og parmesan i retten, smag til med peber og evt. salt, og server med finthakket basilikum på toppen.