Omelet - Opskrift på omelet med oksekød, svampe og ost

Omelet med oksekød, svampe og mozzarella

Fantastisk lækker omelet lavet med fyld af oksekød, stegte svampe og revet mozzarella, – fantastisk både morgen, middag og aften.
Denne omelet er fyldt med smag, den mætter godt og så er den virkelig nem at lave.
Vi brugte lidt rester af en roastbeef som vi stegte af sammen med løg og lidt svampe, – men du kan bruge præcis den kød rest du måtte ligge inde med, der skal ikke vanvittig meget til.

Omelet med oksekød, svampe og mozzarella

By Dianna Brinch Personer: 2
Tid: 20 min.

Opskrift på lækker cremet omelet med oksekød, svampe og ost.
Denne opskrift giver 2 omeletter, - tilbered dem på hver sin pande.

Ingredienser

  • 5 store æg
  • 150 g reste kød, skåret i tynde strimler, tern eller lignende
  • 100 g champignon eller andre svampe, skåret i tynde skiver
  • 50 g revet mozzarella
  • 1/2 løg, finthakket
  • Lidt frisk timian
  • Lidt vand
  • Smør, - ca. 3 spsk.
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Smelt en spsk smør på en pande og steg løg, champignon og kødstykker af ved middel varme, - krydr med frisk timian, salt og peber. Når det hele har taget farve hældes det på en tallerken og sættes til side.

2

Slå æggene ud og pisk dem godt sammen med en smule vand, - de skal piskes til æggene ikke længere danner streger når du løfter piskeriset. Tilsæt en smule salt og pisk det ind i æggemassen.

3

Smelt 1 spsk smør over middel varme på 2 pander (1 spsk på hver), og fordel æggemassen på panderne.

4

Skub straks æggemassen rund så den danner små "forhøjninger", men sørg for at der hele tiden er æggemasse på hele fladen, - gør dette på begge pander. Dette gør omeletterne ekstra cremede og luftige. Fortsæt til æggemassen har sat sig så meget at der ikke længere kan skubbes rundt uden at panderne vil blive bare et sted, - ca. 1 minuts tid.

5

Fordel revet mozzarella samt kød og svampeblandingen på halvdelen af æggemassen på begge omeletter, og lad det varme med et par minutter, til osten er smeltet.

6

Når æggemassen er tilpas tilberedt, men fortsat godt fugtig og cremet, flippes den "bare side" ind over siden med fyld.

7

Tag en tallerken, hold den mod panden og vend omeletten ud herpå, - gør dette med begge omeletter.

8

Server straks og top den evt. frisk blød timian og friskkværnet peber.

Omelet - Opskrift på omelet med oksekød, svampe og ost
Omelet – Skøn og hurtig morgenmad, frokost eller aftensmad.
Omelet - Opskrift på omelet med oksekød, svampe og ost
Luftig og cremet omelet med oksekød, svampe og ost.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.