Lækker thai inspireret rød karry med saftige og møre skiver af oksekød, sprøde grøntsager og masser af smag.
Oksekød i rød karry er drøn nem at lave, den kan stå på bordet på en halv times tid, – og så er den fuld af smag fra det thailandske køkken.
Hvidløg, ingefær, fiskesauce og lime er, udover den røde karry, med til at give retten masser af smag og dybde.
Til denne oksekød i rød karry har jeg brugt tyndsteg, det var ultra mørt og lækkert, – det kan virkelig varmt anbefales. Men brug den udskærling du foretrækker eller kan få fat i. alle former for skært oksekød kan bruges.
Oksekød i rød karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g skært oksekød, skåret i skiver eller strimler
- 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i tern
- 1 løg, grofthakket
- 2 forårsløg, snittet (gem toppene til topping)
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
- 1 frisk chili, hakket – smag selv til
- 2 ds kokosmælk (ikke light)
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 1 1/2-2 tsk fiskesauce
- 1 lime, saften heraf
- Olie
- Salt og peber
- Peanuts og forårsløgs toppe til toppen
- Ris eller nudler
- Evt. frisk chili til toppen
Sådan gør du
- Varm en sjat olie på en pande og brun kødet af, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili, og steg med et par minutter eller til løgene er klare.Starte evt. kun med 1/2 chili, – med eller uden kerner.
- Tilsæt tomatkoncentrat og rød karrypasta og steg med et minuts tid.Jeg bruger oftest 2 1/2 spiseskefuld, – der bliver den god spicy sammen med 1/2 frisk chili.
- Hæld peberfrugt og forårsløg ved, varm igennem et par minutter og hæld kokosmælken over. Lad retten simre i 10-15 minutter.
- Smag til med fiskesauce, lime, salt og peber, – og juster evt. med mere chili hvis retten ønskes mere spicy.Top med hakkede peanuts, forårsløg og evt. chili, – og server med ris eller nudler.
Hej
Kan man lave retten i forvejen , inden gæster og så bare varme den op 30 min inden man skal spise den .
Lækre opskrifter du har herinde.
Hej Anne Mette
Det kan du sagtens gøre 🙂
Du kan med fordel tilsætte en håndfuld frisk snittede grøntsager for at bevare en flot farve i retten, – de andre mister farven når retten varmes op igen 🙂
Kh Dianna
Kan du anbefale en god karrypasta og kokosmælk?
Retten skal helt klart prøves i weekenden 🙂
Hej Sarah
Karrypasta bruger jeg generelt det jeg kan få fat i, hvor jeg mu lige handler:)
Kokosmælk kan jeg varmt anbefale Grøn Balance, – det er favoritten, så cremet og lækker smag:)
Ellers er jeg rigtig glad for den økologiske fra Santa Maria, og Änglamark synes jeg også er god:)
Håber du kan lide retten:)
Dbh Dianna
Super lækkert
Tusind tak 🙂
Min all time yndlingsret, dog synes vi at der er alt for meget kød i. Vi bruger den til at tømme grønsagsskuffen og laver den med 300 g oksekød og 300 g hvad vi lige har af grønsager som trænger til at blive spist fx broccoli, blomkål, harricoverts, edamamebønner. Det bliver mega godt, det skulle du prøve 🙂
Hej Maria
Ej hvor dejligt at høre – god god idé at skære ned på kødet 🙂
Det gør jeg også gerne selv hvis grøntsagsskuffen skal tømmes 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker ret
Tusind tak for de søde ord Mia 🙂
Kh Dianna