Opskrift på okse i rød karry, - thai inspireret rød karry med skært oksekød.
Ret Hovedret
Køkken Asien, Thai
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
600gskært oksekød, skåret i skiver eller strimler
2peberfrugter, rød og grøn skåret i tern
1løg, grofthakket
2forårsløg, snittet (gem toppene til topping)
4fedhvidløg, revet eller presset
4cmingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
1frisk chili, hakket - smag selv til
2dskokosmælk (ikke light)
3spsktomatkoncentrat
2-3spskrød karrypasta
1 1/2-2tskfiskesauce
1lime, saften heraf
Olie
Salt og peber
Peanuts og forårsløgs toppe til toppen
Ris eller nudler
Evt. frisk chili til toppen
Sådan gør du
Varm en sjat olie på en pande og brun kødet af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili, og steg med et par minutter eller til løgene er klare.Starte evt. kun med 1/2 chili, - med eller uden kerner.
Tilsæt tomatkoncentrat og rød karrypasta og steg med et minuts tid.Jeg bruger oftest 2 1/2 spiseskefuld, - der bliver den god spicy sammen med 1/2 frisk chili.
Hæld peberfrugt og forårsløg ved, varm igennem et par minutter og hæld kokosmælken over. Lad retten simre i 10-15 minutter.
Smag til med fiskesauce, lime, salt og peber, - og juster evt. med mere chili hvis retten ønskes mere spicy.Top med hakkede peanuts, forårsløg og evt. chili, - og server med ris eller nudler.