Okonomiyaki - Opskrift på japansk kålpandekage

Okonomiyaki – Japansk kålpandekage

Okonomiyaki - Japansk kålpandekage
Opskrift på lækker japansk pandekage med masser af fintsnitte kål, okonomiyaki sauce og friske forårsløg.
Okonomiyaki - Opskrift på japansk kålpandekage

Japansk streetfood, – comfy, velsmagende og møg lækkert. Okonomiyaki er super nemt at lave, – det er en slags pandekage med masser af kål og/eller andet grønt, der er vendt med æg, og stegt til en lækker smushi pandekage. Top den med hjemmelavet okonomiyaki sauce, mayo og fintsnittet forårsløg, – det smager vidunderligt.
Herhjemme serverer jeg okonomiyaki både morgen, middag og aften, – vi er vilde med det. Det er en god måde at få brugt de triste kålrester, slatne gulerødder eller lignende, – og så er det et super sundt, nemt og mættende måltid.

Okonomiyaki - Opskrift på japansk kålpandekage

Okonomiyaki – Japansk kålpandekage

Opskrift på lækker japansk pandekage med masser af fintsnitte kål, okonomiyaki sauce og friske forårsløg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 53 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Okonomiyaki

  • 250 g spidskål, fintsnittet
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 3 æg
  • 80 g rasp
  • 1 dl kold vand + 1/4 bouillon terning
  • Salt og peber

Okonomiyaki sauce

  • 2 spsk ketchup
  • 1 1/2 spsk worcestershire sauce
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk honning

Derudover

  • 1 forårsløg, finthakket
  • Evt. blandet mikrogrønt og chiliflager
  • Mayonnaise
  • Lidt olie til stegning

Sådan gør du

Okonomiyaki sauce

  • Bland ingredienserne til saucen og stil den til side.

Okonomiyaki

  • Pisk æggene sammen med vand, bouillon, rasp, salt og peber.
  • Bland grøntsagerne og vend æggemassen heri.
  • Varm 2 pander med lidt olie, og fordel grøntsagsblandingen herpå. Mas massen ud i cirkler med en palet, – den skal være en god 1 cm. tyk – måske lidt mere.
  • Steg den i ca. 4 minutter ved middel varme, og vend den derefter og steg den i yderligere 4 minutter på den anden side.
    Det er vigtigt at den har "sat sig" inden du vender den, så den ikke går i stykker. Jeg vender dem gerne ved at lade dem glide ud på en tallerken, holde panden over tallerkenen og flippe den tilbage på panden. Men de kan også vendes med en bred palet eller lignende.
  • Når dine okonomiyaki er færdige, topper du dem med mayo, okonomiyaki sauce og fintsnittet forårsløg, – drys evt. med chiliflager og mikrogrønt.
Okonomiyaki - Opskrift på japansk kålpandekage
Okonomiyaki – Opskrift på japansk kålpandekage

Kommentarer

  1. Renchi

    Hej, hvilken slags bouillon har du brugt i opskriften? Hvordan har du opløst bouillon i kold vand (det kunne ikke lade sig gøre for mig)?

    • Hej Renchi
      Jeg bruger grøntsags bouillon til denne opskrift 🙂
      Altså jeg smuldrer bare terningen ned i og pisker sammen med de andre ingredienser, – det har fungeret fint 🙂
      Kan du ikke få det til at virke så opløs den blot i et par spiseskefulde varmt vand, og brug kold vand til resten 🙂

      Dbh Dianna

  2. Sandra

    Hvad spiser man til?

    • Hej Sandra

      Jamen en Okonomiyaki er egentlig et måltid i sig selv:)
      Men du kan servere den toppet med f.eks. krydret oksekød, kylling eller lignende, eller en grov salat til.

      Dbh Dianna

  3. Julie Terkelsen

    Den er så lækker! Nem og billig ret, som ligner en million ⭐️

    • Hej Julie

      Åhhh tak for din dejlige besked altså, – dejligt du kan lide opskriften 🙂

      Rigtig god weekend.

      Kh Dianna

  4. Anonym

    du skal ikke bruge bouillon–du SKAL bruge dashi

    • Hejsa

      Jeg har lavet opskriften så ingredienserne er nemme at få fat på, – desværre er dashi ikke til at få fat i, i de gængse supermarkeder 🙂

      Dbh Dianna

  5. Kan den spises kold? Eller varmes i mikroovnen?

    • Hej Mette

      Den kan sagtens spises kold, – men kan også lunes i mikroovnen hvis du foretrækker den varm:)

      Kh Dianna

  6. krista nielsen

    5 stars
    den er fantastisk, jeg laver dog kun i en pandekage, og deler den ud i stykker , vi er to, og kan ikke spise den i en gang.
    Når jeg laver pandekager, så laver jeg rigeligt så fryseren også kan nyde godt af den, sp er der altid til et let måltid, og det er uden sauce og mayonnaise, som der pyntes med, når den skal spises.
    Bouillon har jeg købt i glas. Nemt og hurtigt,

  7. Christian Pernø

    Hej Dianna
    Kan den evt laves i en lille bradepande i ovnen?

    • Hej Christian

      Jeg har ikke selv prøvet, men det tænker jeg absolut du kan 🙂
      Jeg ville gå med ca. 180 grader, og så bage den, til den er fast og gylden.
      Jeg tænker ca. +- 20 minutter – det er jo lidt a la en æggekage med fyld 🙂

      Dbh Dianna

  8. Anonym

    5 stars
    Mega lækkert!

  9. Louise

    5 stars
    Super lækker

  10. Hvordan hælder du sovsen på så den ser fin ud som på billedet?:)

  11. Benedikte

    Hejsa
    Mega lækker… herhjemme topper vi den med lidt grønt(sidste rødspidskål og grønkål) , pankopaneret torsk og sauce tatar. Mums siger jeg bare.
    Dejlig side du har her.

  12. 5 stars
    Fantastisk ret, som mine gæster i kantinen er helt pjattede med 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)