
Japansk streetfood, – comfy, velsmagende og møg lækkert. Okonomiyaki er super nemt at lave, – det er en slags pandekage med masser af kål og/eller andet grønt, der er vendt med æg, og stegt til en lækker smushi pandekage. Top den med hjemmelavet okonomiyaki sauce, mayo og fintsnittet forårsløg, – det smager vidunderligt.
Herhjemme serverer jeg okonomiyaki både morgen, middag og aften, – vi er vilde med det. Det er en god måde at få brugt de triste kålrester, slatne gulerødder eller lignende, – og så er det et super sundt, nemt og mættende måltid.

Okonomiyaki – Japansk kålpandekage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Okonomiyaki
- 250 g spidskål, fintsnittet
- 2 gulerødder, groftrevet
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 3 æg
- 80 g rasp
- 1 dl kold vand + 1/4 bouillon terning
- Salt og peber
Okonomiyaki sauce
- 2 spsk ketchup
- 1 1/2 spsk worcestershire sauce
- 1 spsk soya
- 1 spsk honning
Derudover
- 1 forårsløg, finthakket
- Evt. blandet mikrogrønt og chiliflager
- Mayonnaise
- Lidt olie til stegning
Sådan gør du
Okonomiyaki sauce
- Bland ingredienserne til saucen og stil den til side.
Okonomiyaki
- Pisk æggene sammen med vand, bouillon, rasp, salt og peber.
- Bland grøntsagerne og vend æggemassen heri.
- Varm 2 pander med lidt olie, og fordel grøntsagsblandingen herpå. Mas massen ud i cirkler med en palet, – den skal være en god 1 cm. tyk – måske lidt mere.
- Steg den i ca. 4 minutter ved middel varme, og vend den derefter og steg den i yderligere 4 minutter på den anden side.Det er vigtigt at den har "sat sig" inden du vender den, så den ikke går i stykker. Jeg vender dem gerne ved at lade dem glide ud på en tallerken, holde panden over tallerkenen og flippe den tilbage på panden. Men de kan også vendes med en bred palet eller lignende.
- Når dine okonomiyaki er færdige, topper du dem med mayo, okonomiyaki sauce og fintsnittet forårsløg, – drys evt. med chiliflager og mikrogrønt.

Hej, hvilken slags bouillon har du brugt i opskriften? Hvordan har du opløst bouillon i kold vand (det kunne ikke lade sig gøre for mig)?
Hej Renchi
Jeg bruger grøntsags bouillon til denne opskrift 🙂
Altså jeg smuldrer bare terningen ned i og pisker sammen med de andre ingredienser, – det har fungeret fint 🙂
Kan du ikke få det til at virke så opløs den blot i et par spiseskefulde varmt vand, og brug kold vand til resten 🙂
Dbh Dianna
Hvad spiser man til?
Hej Sandra
Jamen en Okonomiyaki er egentlig et måltid i sig selv:)
Men du kan servere den toppet med f.eks. krydret oksekød, kylling eller lignende, eller en grov salat til.
Dbh Dianna
Den er så lækker! Nem og billig ret, som ligner en million ⭐️
Hej Julie
Åhhh tak for din dejlige besked altså, – dejligt du kan lide opskriften 🙂
Rigtig god weekend.
Kh Dianna
du skal ikke bruge bouillon–du SKAL bruge dashi
Hejsa
Jeg har lavet opskriften så ingredienserne er nemme at få fat på, – desværre er dashi ikke til at få fat i, i de gængse supermarkeder 🙂
Dbh Dianna
Kan den spises kold? Eller varmes i mikroovnen?
Hej Mette
Den kan sagtens spises kold, – men kan også lunes i mikroovnen hvis du foretrækker den varm:)
Kh Dianna
den er fantastisk, jeg laver dog kun i en pandekage, og deler den ud i stykker , vi er to, og kan ikke spise den i en gang.
Når jeg laver pandekager, så laver jeg rigeligt så fryseren også kan nyde godt af den, sp er der altid til et let måltid, og det er uden sauce og mayonnaise, som der pyntes med, når den skal spises.
Bouillon har jeg købt i glas. Nemt og hurtigt,
Hej Krista
Ej hvor dejligt at høre altså, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Kan den evt laves i en lille bradepande i ovnen?
Hej Christian
Jeg har ikke selv prøvet, men det tænker jeg absolut du kan 🙂
Jeg ville gå med ca. 180 grader, og så bage den, til den er fast og gylden.
Jeg tænker ca. +- 20 minutter – det er jo lidt a la en æggekage med fyld 🙂
Dbh Dianna
Mega lækkert!
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak for den flotte anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Super lækker
Hej Louise
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hvordan hælder du sovsen på så den ser fin ud som på billedet?:)
Hejsa
Okonomiyakisaucen er faktisk bare hældt på med en ske, og mayoen direkte fra tuben 🙂
Kh Dianna
Hejsa
Mega lækker… herhjemme topper vi den med lidt grønt(sidste rødspidskål og grønkål) , pankopaneret torsk og sauce tatar. Mums siger jeg bare.
Dejlig side du har her.
Hej Benedikte
Ih hvor lyder det også bare lækkert, – tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret, som mine gæster i kantinen er helt pjattede med 🙂
Hejsa
Ej hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Super god og mega trendy. Nem at lave og børnene (og voksne) elskede det:)
Hej Laura
Ihhh hvor godt at høre – tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Mums, så lækkert!!!!
Tusind tusind tak Julie 🙂
Kh Dianna