Lækre sprøde nuggets med hjemmelavet tatarsauce.
Sprød og crispy kylling i Airfryer, – drøn nemt og simpelthen så lækkert.
Nuggets tilberedt i Airfryer er en sundere måde at få sprøde nuggets på, end at smide dem en tur i frituren. De har masser af smag, sprødhed og lækker saftig kylling.
Du kan sagtens undlade parmesanen i paneringen, – men kan du lide parmesan, så prøv det, det giver en drøn god smag.
Server dem med en portion pommes, en lækker sprød og frisk salat eller lignende.
Vil du tilberede kyllingene i ovn eller på panden, – så læs fremgangsmåden i introteksten her – klik her.
Sprød kylling med tatarsauce, – wow altså, det smager jo fantastisk.
Tatarsaucen har en remoulade lignende konsistente, – en skøn volumen og dejlig smag.
Du kan, hvis du ønsker en mere kalorielet version, skifte 1 – 1 1/2 dl mayonnaise ud med creme fraiche. Det gør jeg gerne selv når jeg serverer den som dip. Ryger min tatarsauce derimod i en burger, så laver jeg den på ren mayonnaise.
Nuggets i Airfryer med tatarsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Nuggets i Airfryer
- 600 g kyllingeinderfilet
- 1 æg
- 2 spsk olie
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk sød paprika
- Salt og peber
- 2 1/2 dl panko rasp
- 50 g parmesan, fintrevet (kan undlades)
- Fedt spray
Tatarsauce
- 2 1/2 dl mayonnaise
- 4-5 spsk friske krydderurter, – jeg bruger dild, purløg og persille
- 2 syltede drueagurker, finthakket (lidt over 1/2 dl)
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1-2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og peber
Sådan gør du
Hjemmelavet tatarsauce
- Bland alle ingredienserne til tatarsaucen, og smag til med salt og peber.*Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 dl mayonnaise med 1 dl creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.
- Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.
Nuggets i Airfryer
- Bland panko rasp og parmesan og sæt det til side.
- Pisk æg, olie og krydderierne godt sammen, og krydr med salt og peber.
- Vend kyllingen grundigt i æggeblandingen, og vend derefter stykkerne i raspblandingen.
- Placer kyllingen i airfryeren, i et enkelt lag, og spray toppen med sprayfedt.
- Tilbered dem i ca. 12 minutter ved 200 grader, – Airfryer program.*Kig til stykkerne efter 6-8 minutter, – i nogle Airfryers skal stykkerne vendes for at blive sprøde på begge sider. Husk at sprøjte den nye side med fedtspray, hvis stykkerne vendes.
- Krydr kyllingen med en smule salt efter tilberedning, og server dem med tatarsaucen.
Virkelig lækker ret. Den kan anbefales.
Hejsa
Tusind tak for din besked og de fine stjerner, – det gør mig så glad at høre:)
Kh Dianna
Kan de laves på forhånd og lunes ved servering?
Hej Liselotte
Det kan de sagtens ja:)
Kh Dianna
Bruger du de små kapers fra glas?
Kan man lave dem i ovn ?
Ser så lækkert ud, men har jun en ovn – går det ?
Tak for dine super gode opskrifter
Mvh
Anita