
De her mini tarteletter med svampe à la crème er den perfekte appetizer, snack eller lille forret.
De sprøde tarteletter laves nemt af en rulle butterdej, og de cremede svampe tilberedes imens tarteletterne bages – så du kan have de små hapsere klar på ingen tid.
Svampefyldet skal koges godt ind, så det nærmest ingen sauce har tilbage – kun de saftige svampe svøbt i en lækker, cremet flødeblanding. På den måde bliver fyldet kompakt og perfekt til at fylde i de små tarteletter, uden at de bliver bløde.
Alt kan forberedes på forhånd. Tarteletterne kan bages i god tid, og svampefyldet kan også laves på forhånd og opbevares på køl. Ved servering kan du blot lune tarteletterne og fyldet, og så har du en luksuriøs, men super nem servering.
Fifs til de perfekte mini tarteletter
Brug blandede svampe for en mere kompleks og dyb smag. Kombinationen af champignon, portobello, kantareller eller østershatte løfter retten.
Hvidvin kan erstattes med bouillon, hvis du ønsker en alkoholfri version – smag evt. til med lidt citron for at balancere syren.
Ønskes mere syre? Smag til med en smule citronsaft til sidst for at fremhæve smagene.
Forbered på forhånd: Tarteletterne kan bages på forhånd og lunes inden servering. Bag dem evt. et par minutter mindre, hvis de skal genopvarmes.

Mini tarteletter med svampe a la creme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tarteletter
- 1 butterdej
- 1 æggeblomme – til pensling
Stuvede svampe
- 25 g smør
- 1 skalotteløg, finthakket
- 350 g blandede svampe, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1/2 bouillonterning – grønt eller kylling
- 2 spsk purløg, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
Instructions
Tarteletter
- Rul butterdejen ud, og udstik 36 ringe med en diameter på ca. 4,5 centimeter. Gør det tæt, så behøver du ikke rulle dejen ud på ny.
- Læg 12 til side på en bageplade beklædt med bagepapir.
- De sidste 24 cirkler lægges sammen to og to, så du har 12 dobbeltlag. Udstik midten af disse med en udstikker på ca. 3 1/2 cm i diameter.
- Pensl bundene på bagepladen med æggeblomme, og læg en dobbelt ring på hver, og pensl toppen af disse. Nu har du 12 mini tarteletter.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 12-14 minutter – eller til de er fine gyldne. *Imens tarteletterne bager laver du svampestuvningen.
- Prik midten ned, hvis den er hævet op – så er de klar til at blive fyldt.
Stuvede svampe
- Smelt smørret på en pande og steg løgene klare heri.
- Tilsæt svampene, og lad dem brune godt, ved god høj varme, til de har smidt alt væden. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge helt ind, fortsat ved god høj varme, og tilsæt derefter fløden. Rør jævnligt, og lad svampene tilberede til fløden er kogt godt ind, og sætter sig om svampene.Retten skal ikke være saucen som en klassisk tartelet, men mere tæt.
- Rør til sidst purløg i retten og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Lad blandingen køle en smule af, inden den fyldes på en sprøjtepose, og fyldes i tarteletterne. Drys evt. med purløg og friskkværnet peber inden servering.OBS! Det er vigtigt at være opmærksom på, om sprøjteposen tåler varme fødevarer. Ellers fylder du blot tarteletterne med en lille ske.


Smager fantastisk
Dejlig opskrift, dog bruger jeg altid Walnut Brown sherry, når jeg stuver
Svampe.
Prøv det.
Kh Hanne Righolt
Hej Hanne
Tak for de søde ord 🙂 Og det vil jeg absolut prøve, tak for fif 🙂
Kh Dianna
Kan man lave mini tarteletterne dagen før? og varme dem dagen efter?
Hej Søren
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Giv dem gerne 2-3 minutter mindre, så de ikke bliver kedelige ved opvarmning 🙂
Kh Dianna
De skal helt sikkert prøves men tror du man kan lave dem dagen før og opbevare dem i en tætsluttende beholder?