Opskrift på lækre mini tarteletter med fyld af flødestuvede svampe.Perfekt som appetizer til 6 personer eller lille forret til 4 personer.Opskriften giver 12 stk.
Ret Appetizer, Forret, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Appetizer, Nem forret, Svampe, Tarteletter
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 377kcal
Ingredienser
Tarteletter
1butterdej
1æggeblomme – til pensling
Stuvede svampe
25gsmør
1skalotteløg, finthakket
350gblandede svampe, finthakket
1dlhvidvin
1 1/2dlpiskefløde
1/2bouillonterning - grønt eller kylling
2spskpurløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tarteletter
Rul butterdejen ud, og udstik 36 ringe med en diameter på ca. 4,5 centimeter. Gør det tæt, så behøver du ikke rulle dejen ud på ny.
Læg 12 til side på en bageplade beklædt med bagepapir.
De sidste 24 cirkler lægges sammen to og to, så du har 12 dobbeltlag. Udstik midten af disse med en udstikker på ca. 3 1/2 cm i diameter.
Pensl bundene på bagepladen med æggeblomme, og læg en dobbelt ring på hver, og pensl toppen af disse. Nu har du 12 mini tarteletter.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 12-14 minutter – eller til de er fine gyldne. *Imens tarteletterne bager laver du svampestuvningen.
Prik midten ned, hvis den er hævet op - så er de klar til at blive fyldt.
Stuvede svampe
Smelt smørret på en pande og steg løgene klare heri.
Tilsæt svampene, og lad dem brune godt, ved god høj varme, til de har smidt alt væden. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld hvidvinen over og lad den koge helt ind, fortsat ved god høj varme, og tilsæt derefter fløden. Rør jævnligt, og lad svampene tilberede til fløden er kogt godt ind, og sætter sig om svampene.Retten skal ikke være saucen som en klassisk tartelet, men mere tæt.
Rør til sidst purløg i retten og smag til med salt og friskkværnet peber.
Lad blandingen køle en smule af, inden den fyldes på en sprøjtepose, og fyldes i tarteletterne. Drys evt. med purløg og friskkværnet peber inden servering.OBS! Det er vigtigt at være opmærksom på, om sprøjteposen tåler varme fødevarer. Ellers fylder du blot tarteletterne med en lille ske.