Denne mexicanske vegetariske tærte er en smagfuld og mættende ret, der kombinerer alle de bedste texmex-ingredienser med et sprødt butterdejslåg. Tærten er fyldt med en blanding af peberfrugt, squash, bønner, linser og revet cheddar, som gør den både protein- og fiberrig.
Linserne koger jeg oftest selv, følg målene i opskriften. Mængden der tilsættes svarer til en dåse købte linser, så det kan du også sagtens gøre.
Fyldet er krydret med taco krydderi, der giver tærten den autentiske mexicanske smag, som vi alle elsker. Det lækre butterdejslåg skæres i små tern, hvilket giver en ekstra sprød og dekorativ finish.
Den smager simpelthen så godt.
Server denne lækre tærte med en klat creme fraiche, en frisk salat og måske nogle sprøde tortillachips ved siden af for at fuldende måltidet.
Denne opskrift er perfekt til både hverdag og fest, og vil helt sikkert blive en favorit blandt både børn og voksne.
Mexicansk vegetarisk tærte med butterdejslåg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 1 rød peberfrugt skåret i tern
- 1 squash, skåret i tern – ca. 230 g.
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 brev tacomix
- 4 spsk tomatkoncentrat
- 240 g kogte grønne linser (tørvægt 140 g)
- 1 ds kidneybønner
- 1 ds majs – lille dåse
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 150 g cheddar, revet
- 1 rulle butterdej
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Sesam
Sådan gør du
- Steg løgene klare i en sjat olie ved middel varme.
- Tilsæt peberfrugt, squash og hvidløg og steg det med et par minutter.
- Tilsæt tacokrydderi og rør derefter tomatkoncentrat i, og varm igennem et minuts tid.
- Tilsæt de kogte grønne linser, kidneybønner, majs og bouillon og rør det sammen, og vend derefter halvdelen af af cheddarosten i retten til det smelter.
- Hæld fyldet i et tærtefad, og fordel det sidste ost på toppen.Du kan også lade det blive i panden, hvis panden kan gå i ovnen.
- Skær butterdejen i mindre stykker, – firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, og fordel dem på toppen af fyldet.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
- Lad tærten trække i små 10 minutter inden den serveres, og server med iskold creme fraiche, en frisk sprød salat og tortillachips.
Den smager virkelig godt, savner slet ikke kødet. Har også prøvet den med oksekød, også vildt god. 5 stjerner herfra
Hej Lisbet
Det er jeg så glad for at høre – tak 🙂
Kh Dianna