One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet

Mexicansk tortilla pande – One pot mexicansk taco

Mexicansk tortilla pande - One pot mexicansk taco
Opskrift på en fantastisk One pot mexicansk taco pande.
Inspireret af en god portion chili con carne vendt med tortillas og toppet med masser af smeltet cheddar.
One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet

Lækker mexicansk pande med masser af smag, – fyldt med bønner, cheddar og lækre bløde tortillas, det hele tilberedt på én pande.
Denne her ret er det jeg kalder rigtig comfort food, – en ret der er super nem og hurtig at lave, og så smager den bare såååå vanvittig godt.
Retten minder om en lækker chili con carne, fyldt med bløde tortillas der får en konsistens som dumplings og toppet med masser af smeltet cheddar.
Den kan serveres alene eller med en god salat, guacamole og sprøde nachos ved siden af.
Og lad mig bare sige, denne ret er også det helt rigtige valg som “dagen derpå ret”, – lige hvad krop og sind har brug for 😉

One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet

Mexicansk tortilla pande - One pot mexicansk taco

Opskrift på en fantastisk One pot mexicansk taco pande.
Inspireret af en god portion chili con carne vendt med tortillas og toppet med masser af smeltet cheddar.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 52 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g

    hakket oksekød

  • 1

    stor løg, finthakket

  • 1-2 peberfrugter, skåret i tern
  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 10 skiver

    syltede jalapeños, finthakkede

  • 2 ds

    kidneybønner, skyllet og drænet for væde

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 3 dl

    vand

  • 3 spsk mexicansk krydderi - klik her (eller tacomix)
  • 200 g

    hvedetortillas

  • 150 g cheddar, revet
  • Creme fraiche til toppen
  • Evt. frisk jalapenos eller persille til toppen
  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    *Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, springer du dette trin over.
  • Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og svits løg og hvidløg af i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og lad det brune af, - krydr med salt og peber.
  • Tilsæt peberfrugt, jalapeños og mexicansk krydderiet, og rør det godt ind i kødet.
  • Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og hæld derefter de hakkede tomater og vandet over.
  • Lad retten små simre i 10-15 minutter.
    Tilsæt evt. en smule mere vand hvis retten er ved at koge tør. Det burde ikke være nødvendigt ved middel varme, - saucen skal være blød, ikke tør og ikke for våd.
  • Halver tortilla pandekagerne og skær dem i strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
  • Tilsæt kidneybønner og varm hurtigt igennem, og smag retten til med salt og peber.
  • Læg strimler af hvede tortillas i saucen og rør godt rundt så de bliver fordelt, - og vend derefter halvdelen af osten rund i top lagen af panden.
  • Fordel den sidste cheddar på toppen, og sæt panden i ovnen i ca. 5 min. eller til osten er smeltet.
  • Inden servering toppes retten med creme fraiche og finthakket persille/friske jalapenos.
    Server den gerne med en skål sprøde tortilla chips, en frisk sprød salat eller lignende.

Noter

Har du ikke en pande der kan gå i ovnen, tilsætter du blot osten som beskrevet ovenfor, og lægger et låg, folie eller lignende over panden, og lader den stå ved svag varme til osten er smeltet.
One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla – Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla – Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla – Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla - Opskrift på mexicansk gryderet
One pot mexicansk tortilla – Opskrift på mexicansk gryderet

Kommentarer

  1. Pingback: One pot mexicansk pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød

  2. Pingback: One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling

  3. Smager godt.

  4. Anonym

    Den er fast inventar på vores menukort … Den smager så skønt.

  5. Kan man lave den med noget andet end bønner?

    • Hej Diana
      Du kan sagtens undlade bønnerne og tilsætte ekstra grøntsager i stedet for, – peberfrugt eller lignende 🙂

      Kh Dianna

  6. Heidi Nielsen

    5 stars
    Det var dælme lækkert! Lavede den i går med din hjemmelavede mexicanske krydderiblanding. Droppede dog jalapenos da ingen herhjemme kan lide dem 😉 Tilsatte en smule chilisauce i stedet.
    Det var virkelig smovset og snasket – rigtig comfortfood!

Skriv et svar til Pia Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)