Lækker thai massaman curry med braiseret lammeskank, – en mild, smagfuld og krydret ret med en skøn varme.
Massaman curry er varm og krydret, men absolut ikke stærk. Den smager autentisk, og har en skøn volumen fra både kokosmælk og fyldet.
Jeg serverer altid ris til min massaman, selvom den indeholder både kartoffel og sød kartoffel, men det kan du gøre som du foretrækker. Serveres der ikke ris, vil jeg anbefale at du tilsætter lidt ekstra kartofler.
Lam i massaman curry er en skøn simreret, og de mange timer i gryden tilfører masser af smag til saucen.
Saucen skal være let cremet men absolut ikke tyk. Ønskes saucen mere tyk, kan den jævnes med en smule maizena, – men det gør jeg altså ikke.
Lam i massaman curry
Denne opskrift er inspireret af en ret vi engang fik i Thailand. Super autentisk, og pakket med dejlig smag.
Vi fik den serveret præcis som i opskriften her, med kartofler, sød kartoffel og ris.
Saucen var let cremet, men til den tynde side, og det passer perfekt til retten synes jeg.
Jævningen og den cremede fornemmelse kommer fra både kokosmælk og stivelsen fra kartoflerne.
Massaman curry med braiseret lammeskank
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 lammeksanke
- 2 store løg, skåret I strimler
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 4 spsk massaman karry pasta
- 1 l oksebouillon
- 1 ds kokosmælk
- 400 g kartofler, skråret i tern
- 400 g sød kartoffel, skåret i tern
- 5-6 kaffir limeblade
- 1 spsk brun farin
- 2 tsk fiskesauce
- 1 lime, saften heraf
- Salt og peber
- Olie
Til servering
- Jasminris
- Hakkede peanuts
- Hakket persille eller koriander
Sådan gør du
- Varm en stor gryde op, og brun skankene godt af i en god sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag skankene op og læg dem til side.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg til løgene er klare.
- Tilsæt karrypasta og varm igennem et par minutter.
- Tilsæt bouillonen, limeblade og læg skankene tilbage i gryden.Lad skankene simre i ca. 3 timer, – under låg.Kig til skankene undervejs, og let evt. lågen en smule den sidste halve time.
- Tænd ovnen på 120 grader når de 3 timer er ved at være gået.
- Tag forsigtigt skankene op, og læg dem i et ovnfast fad med benene opad.
- Tilbered skankene i ovnen i ca. 30 minutter.
- Kog imens bouillonen ind ved god høj varme i ca. 10 minutter.
- Skru derefter ned til svag til middel varme, og tilsæt kokosmælk, kartofler og sød kartoffel. Lad det små simre i ca. 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.Tag samtidig lammeskankene ud af ovnen, når de har fået 30 minutter.
- Smag saucen til med limesaft, brun farin, fiskesauce, salt og peber.
- Server retten med jasminris, hakkede peanuts og evt. lidt grønt.
Hej
Denne ret skal prøves, den ser super lækker ud.
I opskriften står der kokosmælk, men oppe i ingredienserne står der ikke kokosmælk. Hvor meget skal der i?
Hej Louise
Ej for søren, ret vigtig detalje:)
Det er 1 dåse kokosmælk der skal i:)
Kh Dianna