Marmorkage med appelsin
Opskrift på klassisk marmorkage med et strejf af appelsin. Ønsker du ikke appelsin kan du udskifte appelsinsaften med mælk.Denne opskrift passer til en form på ca. 26x11cm - 7 cm. i højden.

Klassisk marmorkage med et strejf af appelsin, – skøn sødme, let saftig og med en tæt krumme.
Marmorkage er nok én de fleste husker fra deres barndom, – så fin når den skæres over og virkelig nem at lave.
Kagen holder sig bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Da krummen er til den tætte side, vil jeg anbefale at spise kagen indenfor et par dage, – det er klart der den er bedst. Men hvem har også kage stående længere?! 😉

Marmorkage med appelsin
Opskrift på klassisk marmorkage med et strejf af appelsin. Ønsker du ikke appelsin kan du udskifte appelsinsaften med mælk.Denne opskrift passer til en form på ca. 26x11cm – 7 cm. i højden.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 200 g smør, stuetemperatur
- 220 g sukker
- 3 store æg (4 hvis de er små)
- 1 1/2 appelsin – 3/4 dl friskpresset appelsinsaft og fintrevet skal heraf
- 2 1/2 spsk kakaopulver
- 2 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- Smør eller smagsneutral olie til formen
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Pisk smør og sukker til en luftig massen.
- Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg, så massen ikke skiller.
- Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt, og vend halvdelen i massen.
- Vend appelsinsaft og appelsinskal i kagemassen og slut af med de sidste tørre ingredienser (undtagen kakaoen).
- Hæld ca. 1/3 af dejen i en anden skål og vend kakaopulveret heri.
- Smør en rugbrødsform grundigt med smør eller smagsneutral olie, og hæld halvdelen af den lyse kagemasse heri.
- Fordel den brune kagemasse ovenpå og slut af med den sidste del af den lyse kagemasse.
- Men en kødnål, træspyd eller lignende laves et mønster i kagemassen, så farverne blandes en smule.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 42-45 min. Mærk evt. med en kødnål om kagen er gennembagt i midten.
- Lad kagen køle helt af inden den tages ud af formen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
