Marmorkage - Opskrift på klassisk marmorkage med appelsin

Marmorkage med appelsin

Marmorkage med appelsin
Opskrift på klassisk marmorkage med et strejf af appelsin. Ønsker du ikke appelsin kan du udskifte appelsinsaften med mælk.
Denne opskrift passer til en form på ca. 26x11cm - 7 cm. i højden.
Marmorkage - Opskrift på klassisk marmorkage med appelsin

Klassisk marmorkage med et strejf af appelsin, – skøn sødme, let saftig og med en tæt krumme.
Marmorkage er nok én de fleste husker fra deres barndom, – så fin når den skæres over og virkelig nem at lave.
Kagen holder sig bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Da krummen er til den tætte side, vil jeg anbefale at spise kagen indenfor et par dage, – det er klart der den er bedst. Men hvem har også kage stående længere?! 😉

Marmorkage - Opskrift på klassisk marmorkage med appelsin

Marmorkage med appelsin

Opskrift på klassisk marmorkage med et strejf af appelsin. Ønsker du ikke appelsin kan du udskifte appelsinsaften med mælk.
Denne opskrift passer til en form på ca. 26x11cm – 7 cm. i højden.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal10 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 220 g sukker
  • 3 store æg (4 hvis de er små)
  • 1 1/2 appelsin – 3/4 dl friskpresset appelsinsaft og fintrevet skal heraf
  • 2 1/2 spsk kakaopulver
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Smør eller smagsneutral olie til formen

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker til en luftig massen.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg, så massen ikke skiller.
  • Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt, og vend halvdelen i massen.
  • Vend appelsinsaft og appelsinskal i kagemassen og slut af med de sidste tørre ingredienser (undtagen kakaoen).
  • Hæld ca. 1/3 af dejen i en anden skål og vend kakaopulveret heri.
  • Smør en rugbrødsform grundigt med smør eller smagsneutral olie, og hæld halvdelen af den lyse kagemasse heri.
  • Fordel den brune kagemasse ovenpå og slut af med den sidste del af den lyse kagemasse.
  • Men en kødnål, træspyd eller lignende laves et mønster i kagemassen, så farverne blandes en smule.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 42-45 min. Mærk evt. med en kødnål om kagen er gennembagt i midten.
  • Lad kagen køle helt af inden den tages ud af formen.
Marmorkage - Opskrift på klassisk marmorkage med appelsin
Marmorkage – Opskrift på klassisk marmorkage med appelsin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)