
Klassisk marmorkage med et strejf af appelsin, – skøn sødme, let saftig og med en tæt krumme.
Marmorkage er nok én de fleste husker fra deres barndom, – så fin når den skæres over og virkelig nem at lave.
Kagen holder sig bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Da krummen er til den tætte side, vil jeg anbefale at spise kagen indenfor et par dage, – det er klart der den er bedst. Men hvem har også kage stående længere?! 😉

Marmorkage med appelsin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 200 g smør, stuetemperatur
- 220 g sukker
- 3 store æg (4 hvis de er små)
- 1 1/2 appelsin – 3/4 dl friskpresset appelsinsaft og fintrevet skal heraf
- 2 1/2 spsk kakaopulver
- 2 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- Smør eller smagsneutral olie til formen
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker til en luftig massen.
- Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg, så massen ikke skiller.
- Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt, og vend halvdelen i massen.
- Vend appelsinsaft og appelsinskal i kagemassen og slut af med de sidste tørre ingredienser (undtagen kakaoen).
- Hæld ca. 1/3 af dejen i en anden skål og vend kakaopulveret heri.
- Smør en rugbrødsform grundigt med smør eller smagsneutral olie, og hæld halvdelen af den lyse kagemasse heri.
- Fordel den brune kagemasse ovenpå og slut af med den sidste del af den lyse kagemasse.
- Men en kødnål, træspyd eller lignende laves et mønster i kagemassen, så farverne blandes en smule.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 42-45 min. Mærk evt. med en kødnål om kagen er gennembagt i midten.
- Lad kagen køle helt af inden den tages ud af formen.
